zoosk

De dating app Zoosk is wereldwijd een populaire app die erg goed en gebruiksvriendelijk is. Maar Zoosk lijkt erg op andere dating apps, je komt namelijk dezelfde functies tegen op Zoosk die je ook tegenkomt op andere dating apps. Maar op sommige punten verschilt Zoosk van andere dating apps, wat het een populaire en goede dating app maakt.

Op welke punten Zoosk verschilt van andere dating apps ga je in dit artikel ontdekken. Daarnaast kom je in dit artikel te weten hoe het werkt, voor wie het bedoeld is, wat de kosten zijn en lees je een aantal tips voor Zoosk om sneller succesvol te worden.

Zoosk downloaden en aanmelden

Zoosk is een datingsite en een dating app, voornamelijk de dating app van Zoosk is erg populair. De app is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers en is gemakkelijk te downloaden in Google Play en in de App Store. Ga naar de store toe om de app te downloaden, dit zal enkele minuten in beslag nemen.

Na het downloaden heb je de dating app op je telefoon staan en kun je direct de app openen. Maar om gebruik van Zoosk te maken dien je eerst een account aan te maken. Je kunt op verschillende manieren een account aanmaken op de app, zo kun je aangeven wat je bent en waar je geïnteresseerd in bent en kun je met je Facebook account of Google account een account op de app aanmaken.

Wij maken een account aan door aan te geven wat we zijn en in welk geslacht we geïnteresseerd zijn. Na dit aangegeven te hebben moet je nog meer gegevens van jezelf opgeven, zo geef je je geboortedatum op, woonplaats, postuur, kinderen enzovoort. Ook voeg je een aantal foto’s toe aan je profiel.

Zodra je bent ingeschreven door gegevens van jezelf op te geven kun je direct van de dating app gebruik maken. Wel dien je eerst je profiel te verifiëren door een filmpje van jezelf te maken om aan te geven dat je de persoon bent die achter het profiel zit.

Maar voordat je gebruik maakt van de dating app is het slim om het dating profiel in te vullen. Zo kun je nog meer foto’s toevoegen en nog meer achtergrondinformatie invullen op je profiel. Als je dit doet zullen meer mensen op de app jou interessant vinden.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Hoe werkt Zoosk?

De werking van Zoosk is te vergelijken met die van andere dating apps, dit komt omdat de werking vrijwel hetzelfde is. Het draait bij Zoosk voornamelijk om het beoordelen van profielen die aan je criteria voldoen. Je ziet krijgt profielen van andere gebruikers één voor één te zien, in het profiel zie je een aantal foto’s staan en achtergrondinformatie, op deze criteria beoordeel je iemand. Je kunt iemand leuk vinden of overslaan. Bij wederzijdse interesse ontstaat een match en kunnen er berichten worden verstuurd.

Naast de hoofdzakelijk werking van Zoosk, wat het beoordelen van profielen is en aangeven of je iemand leuk vindt kun je ook nog op andere manieren gebruikers vinden die goed bij je passen. Zo kun je op singles in je omgeving zoeken, online leden bekijken, contacten maken en nog andere handige functies.

Zoals je leest werkt Zoosk niet op een moeilijke manier, je hebt al snel door hoe het werkt en kun je er handig gebruik van maken. Je zult door de handige functionaliteiten die de app te bieden heeft al snel gebruikers vinden die goed bij je passen en bij wederzijdse interesse kun je contact leggen.

Voor wie is het bedoeld?

Voor iedereen is de dating app beschikbaar om te downloaden in Google Play en in de App Store. Zoosk heeft geen aparte doelgroep waar het zich op focust, wat je soms nog ziet bij andere dating apps. Iedereen is welkom bij de dating app en het maakt niet uit hoe je bent, wat je uiterlijk is of wat je relatiestatus is.

Hoe je ook bent, je zult altijd leuke mensen op de app ontmoeten die goed bij je passen. Door te zoeken in je omgeving of door het beoordelen van profielen heb je snel een match en kun je contact leggen.

Functionaliteiten van de dating app

De app heeft veel handige functionaliteiten beschikbaar om gebruik van te maken. Met de functionaliteiten ontmoet je snel leuke gebruikers en kun je daarmee contact leggen. Zoosk biedt enkele uitgebreide opties aan, om die reden zullen de hoofdzakelijk functionaliteiten één voor één behandelen om uit te leggen hoe ze werken.

Zoeken

Als je een account op de app hebt aangemaakt krijg je op je startscherm profielen te zien van gebruikers die in de buurt zijn. Het zijn willekeurige profielen die je krijgt te zien, maar vaak zijn de profielen wel in de omgeving van jou. Je kunt zoeken tussen de profielen in je omgeving door zoekfilters te gebruiken. Met zoekfilters kun je allemaal wensen en eisen aangeven, zo krijg je alleen profielen te zien die aan de criteria voldoen.

Bij deze functie kun je naar boven swipen om nieuwe profielen te zien te krijgen en als je iemand leuk vindt kun je op het hartje drukken of op de smiley drukken.

Carousel

Bij de functie Carousel beoordeel je ook profielen die aan je criteria voldoen, alleen op een andere manier dan bij de functie zoeken. Je kunt Carousel vergelijken met Tinder en Happn, deze apps hebben een soortgelijk swipe-systeem.

Je krijg bij Carousel profielen één voor één te zien die je beoordeelt. Als je iemand leuk vindt klik je op het groene vinkje en als je iemand wilt overslaan klik je op het rode kruisje. Daarnaast kun je ook op misschien klikken als je niet weet of je een persoon leuk vindt.

Nu online

Deze functie spreekt grotendeels voor zichzelf, je krijgt namelijk profielen in je omgeving te zien die nu online zijn. Je krijgt dit te zien in een handig overzicht van de profielen en kun je berichten versturen naar de leden die online zijn.

Berichten

Dit is de functie waar je berichten kunt vinden die je verstuurd en ontvangen hebt. Bij wederzijdse interesse in elkaar ontstaat een match en kun je berichten versturen en ontvangen. Je zult van deze functie veel gebruik maken als je met andere gebruikers in contact wilt komen.

Contacten

Zodra mensen elkaar leuk hebben gevonden op de app is er een match ontstaan en komt dit bij de functie Contacten te staan. In dit scherm moet je regelmatig kijken als je een match hebt en kun je vanuit dit scherm een gesprek beginnen.

Weergaven

Als je wilt weten wie jouw profiel heeft bezocht moet je kijken bij de functie weergaven. Het is slim om hier regelmatig te kijken, want zo zie je wie jou heeft bekeken en kun je zijn of haar profiel ook bekijken en leuk vinden waardoor een match ontstaat.

SmartPick

SmartPick is een unieke functie binnen de dating app, je zult deze functie niet snel terugvinden bij andere dating apps. Deze functie is een uniek algoritme dat exacte matches zoekt op basis van eigen zoek- en matchgeschiedenis. Het zorgt voor verrassende matches van personen die toch goed bij je passen, want SmartPick let niet zozeer op de voorkeuren die je hebt aangegeven.

zoosk

Tips voor Zoosk

Als je Zoosk gebruikt betekent dit nog niet dat je snel leuke contacten opdoet of de liefde vindt. Sterker nog, in vergelijking met andere dating app duurt het langer om succesvol te worden op Zoosk dan bijvoorbeeld op Lexa. Gelukkig hebben wij van Dedatingwijzer.nl enkele belangrijke tips voor je om succesvoller gebruik te maken van de dating app.

  • Zorg dat je een goed profiel hebt, dit is namelijk afhankelijk of je succesvol wordt of niet. Andere gebruikers beoordelen je op je foto’s, en als je goed foto’s gebruikt vinden meer mensen je leuk. Voeg dus minimaal 3 foto’s toe aan je profiel waar je duidelijk opstaat en vul achtergrondinformatie van jezelf in.
  • Maak uitgebreide zoekfilters aan om gebruikers te vinden die goed bij je passen.
  • Maak dagelijks even gebruik van de app, dit vergroot de kans dat je binnenkort een date hebt.
  • Gebruik de functie SmartPick om leuke matches te vinden.
  • Mensen op Zoosk ontvangen van veel mensen berichten, wees dus origineel bij het openen van een gesprek.
  • Als je succesvol op de app wilt worden moet je Zoosk plus afsluiten, dit is een betaald lidmaatschap waarmee je van meer functies gebruik kunt maken.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Zoosk kosten

Zoals je al hierboven hebt gelezen moet je Zoosk Plus (een betaald lidmaatschap) afsluiten als je de liefde of vriendschap wilt vinden op de app. Dit komt omdat je met een betaald lidmaatschap toegang tot functionaliteiten krijgt die je absoluut nodig moet hebben. Zo krijg je met een betaald lidmaatschap mogelijkheden om berichten te verzenden, SmartPicks te accepteren en zien wie jouw profiel heeft bekeken.

Maar je bent niet verplicht om een betaald lidmaatschap af te sluiten, je kunt eerst volledig gratis gebruik maken van de app. Als gratis lid kun van veel functionaliteiten gebruik maken, maar net niet genoeg om een date af te spreken.

Een betaald lidmaatschap op Zoosk kost ongeveer €30 per maand. Wanneer je kiest om het voor een half jaar af te sluiten dalen de kosten naar €15 per maand. Deze kosten zijn in lijn met andere dating apps, Zoosk is dus geen dure of goedkope dating app.

Naast een betaald lidmaatschap kun je ook munten gebruiken om voordelen te krijgen in de app. Zo kun je Zoosk-munten gebruiken om Carousel-matches te ontgrendelen, je profiel te boosten en afleveringsbevestigingen van berichten te krijgen.

Zoosk downloaden of niet?

Wij van Dedatingwijzer.nl raden niet aan om Zoosk te downloaden en er gebruik van te maken. Dit komt omdat de app niet heel populair in Nederland is en omdat het verouderd eruitziet in vergelijking met andere dating apps. Het duurt lang voordat je door hebt hoe alle functionaliteiten werken en je bent verplicht om een betaald lidmaatschap af te sluiten.

Je kunt beter van andere dating apps gebruik maken, andere apps bieden veel meer mogelijkheden en kun je er ook nog gratis gebruik van maken. Wij raden eerder aan om van één van de volgende dating apps gebruik te maken: Lexa, Relatieplanet, Parship of Bumble.

Maar als je van een dating app gebruik wilt maken waarop geen nepprofielen zijn te vinden is Zoosk wel een aanrader. Het is namelijk verplicht om een profielverificatie te doen, anders kun je er geen gebruik van maken. Dit voorkomt dat er nepprofielen op Zoosk zijn te vinden.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.