once

De dating app Once is de marktleider in slow dating, de dating app focust zich meer op kwaliteit dan op kwantiteit. Once is speciaal ontworpen voor mensen die een serieuze relatie zoeken en wellicht te druk zijn om tientallen profielen te beoordelen, zoals op andere dating apps het geval is.

Op veel verschillende vlakken verschilt de dating app Once van andere dating apps, wat het een unieke en populaire dating app maakt. In Nederland zijn duizenden singles te vinden op de dating app. Op welke punten Once verschilt met andere dating apps ga je lezen in dit artikel. Daarnaast lees je voor wie de dating app bedoeld is en van welke functionaliteiten je gebruik kunt maken.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Once downloaden en aanmelden

De dating app Once in beschikbaar in de App store en in Google Play om gedownload te worden. Ga naar de App Store of Google play toe en download de dating app, wat een aantal minuten in beslag neemt.

Na het downloaden heb je de app op je telefoon staan en kun je de app openen. Als je de app opent na het downloaden dien je eerst een account aan te maken voordat je gebruik kunt maakt van Once. Een account op Once aanmaken kun je doen door middel van je telefoonnummer of Facebook account.

Door een account aan te maken door je telefoonnummer dien je eerst een telefoonnummer op te geven en het telefoonnummer te bevestigen. Vervolgens ga je algemene informatie van jezelf opgegeven en voeg je een aantal foto’s toe aan je profiel. Zodra je het inschrijfproces op Once hebt voltooid kun je gebruik gaan maken van de dating app en ontvang je direct al een matchvoorstel.

Hoe werkt Once?

Once heeft een totaal andere werking dan andere dating apps, het focust zich namelijk meer op kwaliteit dan kwantiteit. Je hoeft op Once geen uren te swipen om een match te hebben, maar je krijgt slechts één match per dag. Rond elk middaguur word je gematcht met een persoon die goed bij je past op basis van voorkeuren en wensen. Als je een match hebt heb je 24 uur de tijd om een je match te liken. Bij wederzijdse interesse wordt de chat opengesteld en kunnen jullie een gesprek met elkaar beginnen, de chat wordt opengesteld voor ongelimiteerde tijd. Mocht je geen interesse hebben in je match ontvang je de volgende dag rond het middaguur een nieuwe match. Zo blijft het spannend met wie je een match krijgt.

Maar je kunt ook nog van andere functionaliteiten gebruik maken om singles te vinden die jij leuk vindt. Zo kun je zelf de volgende match kiezen, kun je matchen met de meest actieve gebruikers en kun je een extra coole match krijgen.

Zoals je leest werkt Once op een eenvoudige manier en werkt het anders dan alle andere dating app. Zo werkt de app niet met een vlug beoordelingssysteem en krijg je matches te zien die erg goed bij je passen. Once vertraagt het online daten waardoor het veel tijd bespaart.

Voor wie is het bedoeld?

De dating app is bedoeld voor degene die op zoek is naar een wat serieuzere relatie, dit is namelijk aan alles te merken binnen de app. Zo kun je niet in de dating app profielen swipen maar krijg je matches met personen die heel goed bij je passen. Je krijgt iedere dag automatisch een matchvoorstel van een persoon die aan je voorkeuren en wensen voldoet. Once focust zich meer op de kwaliteit van matches dan op de kwantiteit van matches.

Verder maakt het bij Once niet uit hoe je bent, wat je uiterlijk is of waar je woont, je krijgt altijd matches met personen die in je omgeving zijn en bij je passen. Voor iedereen is de dating app beschikbaar om te downloaden in Google Play en in de App Store.

Functionaliteiten van de dating app

Je kunt op de dating app van veel handige functionaliteiten gebruik maken. De functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken helpen je bij het vinden van de perfecte match, het vinden van profielen die bij je passen en contact met andere leden leggen.

Van deze functionaliteiten kun je op Once gebruik maken:

 • Profiel aanmaken, bewerken en bekijken.
 • Elke dag een matchvoorstel ontvangen.
 • Zelf kiezen wie de volgende match is.
 • Match kiezen uit de lijst met meest actieve gebruikers.
 • Jezelf laten verrassen met een extra coole match.
 • Profielen bekijken die bij je passen en aandacht van die persoon trekken.
 • Overzicht van profielen die in de buurt zijn, profielen die nieuw zijn, goede profielen en nog meer.
 • Profielen beoordelen met sterren, bij 5 sterren kun je een chatverzoek sturen.
 • Berichten versturen en ontvangen van andere gebruikers.

Dit zijn enkele voorbeelden van functies die de ‘slow dating’ app te bieden heeft. Wanneer je gebruik maakt van Once zul je nog meer handige functies tegenkomen. Veel van de functionaliteiten spreken voor zichzelf wat de werking ervan is.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Tips voor Once

Als je de dating app Once hebt geïnstalleerd word je niet zomaar succesvol in de liefde, vaak gaat er een tijdje aan vooraf voordat je een date krijgt dankzij de app. Om sneller succesvol op de dating app te worden hebben wij enkele belangrijke dating tips:

 • Zorg dat je een goed dating profiel hebt, dit is namelijk het allerbelangrijkste. Andere gebruikers van de app beoordelen je op je foto’s en de informatie die je op je profiel hebt staan. Voeg dus minimaal 3 foto’s toe, schrijf een leuk verhaaltje over jezelf en vul nog meer achtergrondinformatie van jezelf in.
 • Maak dagelijks even gebruik van de dating app, zo mis je namelijk geen matchvoorstellen. Elke dag rond het middaguur krijg je een matchvoorstel die je leuk kunt vinden, dit is slechts een kleine moeite en je krijgt hierdoor veel goede matches.
 • Gebruik kronen om chatverzoeken te sturen. Als de ander een chatverzoek accepteert heb je al snel een leuk gesprek.
 • Geef aan wat je matchvoorkeuren zijn om de perfecte match te vinden.
 • Open een gesprek met een goede openingszin, dit vergroot de kans dat hij of zij gaat reageren.

Once kosten

Het gebruik van Once is volledig gratis, zoals dat ook is bij de meeste andere dating apps. Je kunt van veel functionaliteiten gebruik maken als gratis lid, zo krijg je bijvoorbeeld elke dag een match, kun je profielen beoordelen, chatten met andere leden en nog veel meer.

Echter heb je als gratis lid aardig wat beperkingen in de app, zo kun je maximaal 4 keer gematcht worden met andere personen en krijg je veel advertenties te zien op de app. Om van meer functionaliteiten gebruik te maken heb je meerdere opties, zo kun je kronen aanschaffen of VIP lid worden.

Kronen

Kronen zijn op de dating app losse munten om éénmalig een bepaalde handeling te doen. Zo kun je met kronen een Charm sturen, hiermee trek je de aandacht van de andere gebruiker en kun je met kronen chatverzoeken sturen bij het beoordelen van profielen.

Op sommige momenten komen deze functies goed van pas en daarom is het handig om kronen aan te schaffen. Kronen zijn in verschillende aantallen beschikbaar met de volgende kosten:

 • 1 kroon krijg je door dagelijks een advertentie te kijken
 • 5 kronen voor €9,99
 • 15 kronen voor €19,99
 • 30 kronen voor €29,99
 • 100 kronen voor €79,99

VIP lid

Met VIP lid krijg je toegang tot andere functionaliteiten dan kronen. VIP lid is een maandelijks lidmaatschap waarmee je toegang krijgt tot functies waar gratis leden geen gebruik van kunnen maken. Het levert veel voordelen op om VIP lid te worden, want het gaat je veel sneller een date opleveren.

Als VIP lid heb je veel mogelijkheden, zo krijg je elke dag een premium match, ontdek je wat andere denken van jouw foto’s, advertentievrij gebruik maken van de app, geen wazige chat aanvragen meer, maximale afstand van je matches instellen, elke dag tot 3 extra wedstrijden en permanent toegang tot alle samengestelde lijsten.

Zoals je lees krijg je veel voordelen met een VIP lidmaatschap, hierdoor moet je ook het nodige ervoor betalen.

Dit zijn de kosten om VIP te worden:

 • 1 maand voor €29,99
 • 3 maanden voor €59,99
 • 6 maanden voor €89,99

Once downloaden of niet?

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie en niet alle tijd van de wereld hebt is Once een aanrader en moet je het downloaden. Je krijgt met de app matches met personen die erg goed bij je passen en waarmee je snel een date zult afspreken. In de app kun je van een aantal handige functionaliteiten gebruik maken, kun je uitgebreide profielen bekijken en profielen beoordelen door sterren te geven. Je kunt Once gemakkelijk installeren in Google Play en in de App Store en kun je direct matchen met personen.

Maar je moet de dating app niet downloaden als je plezier wilt hebben bij het gebruik van een dating app. Doordat Once gebruik maakt van slow dating is het gebruik van de dating app niet heel erg leuk. Het duurt lang voordat je een persoon hebt gevonden die echt aan je wensen voldoet. Daarnaast heb je weinig contact met verschillende leden omdat je maar één keer per dag een matchvoorstel krijgt. Je kunt beter gebruik maken van een andere dating apps, goede alternatieven voor Once zijn Parship en EliteDating.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.