lovoo

Lovoo is een goede dating app om nieuwe mensen te ontmoeten voor een vriendschap of een relatie. De dating app werkt erg handig en je kunt van goede functionaliteiten gebruik maken waarmee je gemakkelijk leuke singles vindt.

Maar Lovoo lijkt erg op andere dating apps, daarom vormt het een goed alternatief voor bijvoorbeeld Tinder en Happn. In dit artikel ga je meer informatie lezen over Lovoo, zo kom je te weten hoe het werkt, lees je een aantal tips om sneller succesvol te worden en lees je wat de kosten zijn.

Lovoo downloaden en aanmelden

De dating app Lovoo is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers en is te downloaden in Google Play en in de App Store. Ga naar de store toe en download de dating app, wat een aantal minuten in beslag neemt.

Na het downloaden staat de dating app op je telefoon en kun je het openen. Als je de app opent krijg je te zien dat je eerst een account moet aanmaken, dit doe door middel van je Google account, Facebook account of met je e-mailadres.

Door een account aan te maken met je e-mailadres dien je eerst een e-mailadres op te geven en wachtwoord. Vervolgens voeg je een profielfoto toe, vul je een gebruikersnaam in, geboortedatum en je geslacht. Tenslotte moet je nog toestemming geven om de app je locatie te laten gebruiken en moet je akkoord gaan met de voorwaarden. Nadat je deze dingen hebt gedaan kun je direct van Lovoo gebruik maken.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Hoe werkt Lovoo?

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je gebruik maken van Lovoo. Je zult op een scherm komen waar je leden beoordeelt of je ze leuk vindt of niet. Dit is de hoofdzakelijk functie en werking van Lovoo, je kunt de werking vergelijken met andere dating apps. Je ontmoet namelijk singles op bijna dezelfde manieren als je dat doet op bijvoorbeeld Tinder en Lexa.

Je beoordeelt profielen in een vlug beoordelingssysteem, je kunt aangeven of je ze leuk vindt of wilt overslaan. Als je iemand leuk vindt klik je op het hartje of swipe je naar rechts, maar als je iemand wilt overslaan klik je op het kruisje of swipe je naar links. Maar je kunt ook direct een berichtje versturen.

Wanneer gebruikers van de app elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kunnen er berichten worden verstuurd.

Maar het beoordelen van profielen op Lovoo niet de enige functie, je kunt namelijk ook leden in je omgeving zoeken. Deze leden kun je leuk vinden of direct een berichtje naar sturen. Daarnaast kun je ook andere gebruikers van de app leren kennen door een live video, hier lees je verderop in dit artikel meer over.

Voor wie is het bedoeld?

Voor iedereen is Lovoo beschikbaar om te downloaden in Google Play of de App Store. Lovoo heeft geen aparte doelgroep waar het zich op focust, iedereen is welkom op de app. Het maakt niet uit hoe je bent, wat je achtergrond is of hoe oud je bent; je kunt altijd een account op de app aanmaken. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om gebruik te mogen maken van de dating app.

Hoe je ook bent, je zult altijd leuke mensen vinden op de dating app die goed bij je passen. Dit doe je door te zoeken in je omgeving of door het beoordelen van profielen.

lovoo

Handige functies op de app

Lovoo heeft in de app veel handige functies gemaakt die helpen om gebruikers te vinden die goed bij je passen. Veel van de functies spreken voor zichzelf wat de werking ervan is, maar we willen toch uitleggen hoe de belangrijkste functionaliteiten in de app werken.

Match

Match is de functie om andere leden te beoordelen, hier heb je eerder in dit artikel al over gelezen. Je krijgt profielen van andere gebruikers één voor één te zien en die kun je leuk vinden, overslaan of direct een berichtje sturen.

Maar in deze functie zitten veel opties verstopt. Zo kun je als je op iemands foto klikt bij de functie krijg je het volledige profiel te zien, je ziet nog meer foto’s van die persoon en lees je achtergrondinformatie. Je hebt zo meer criteria waarop je iemand kunt beoordelen.

Wanneer je iemand verkeerd hebt beoordeeld, kun je de beoordeling ongedaan maken en hem of haar opnieuw beoordelen. Daarnaast kun je gebruik maken van handige zoekfilters om leden te beoordelen die aan je criteria voldoen.

Gebruikers in je omgeving

Je kunt ook andere gebruikers van de dating app in je omgeving bekijken, dit doe je door de functie Omgeving. Je krijgt in een handig overzicht profielen te zien van andere gebruikers die in je omgeving zijn en je ziet de afstand die ze van jou verwijderd zijn.

Als je een leuk iemand in je omgeving ziet kun je hem of haar liken of direct een berichtje sturen.

Bij deze functie kun je eveneens gebruik maken van zoekfilters en kun je de radar gebruiken om leden te vinden die dichter bij jou in de buurt zijn.

Live video’s

Live video’s zijn een unieke functie van Lovoo, op andere dating apps kom je het niet tegen. Je kunt op Lovoo andere singles ontmoeten door middel van een live video. Je kunt zelf een live video beginnen of live video’s van andere gebruikers bekijken.

Als je een live video bekijkt kun je berichten in de chat versturen, meedoen aan de live video, klappen en cadeaus sturen.

Altijd zijn er wel mensen die een live video aan het maken zijn op de app, deze mensen krijg je in een handig overzicht te zien en kun je op ieder moment de live video bekijken of zelf een live video beginnen.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Tips voor Lovoo

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben de dating app Lovoo uitgebreid getest en op basis hiervan hebben wij enkele tips kunnen vaststellen om sneller succesvol te worden op de app:

 • Maak een goed dating profiel aan op de app, dit vergroot de kans dat andere gebruikers jou leuk vinden. Voeg minimaal 3 foto’s toe en vertel genoeg achtergrondinformatie over jezelf.
 • Stuur een originele openingszin om een gesprek te beginnen, dit vergroot de kans om een reactie terug te krijgen en een leuk gesprek te hebben.
 • Ga regelmatig live in de dating app, zo ontmoet je andere gebruikers op een leuke manier.
 • Maak dagelijks even gebruik van Lovoo, zo ga je sneller een leuk iemand ontmoeten.

Lovoo kosten

Het gebruik van de dating app is volledig gratis, dit is ook zo op de meeste andere dating apps. Je kunt als gratis lid van veel functies gebruik maken, zo kun je bijvoorbeeld profielen swipen, gebruikers in je omgeving bekijken, live video’s bekijken en berichten verzenden en ontvangen.

Alleen om meer functionaliteiten te krijgen moet je geld gaan neerleggen voor de dating app. Er zijn verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot meer functionaliteiten, zo kun je Lovoo-Premium afsluiten en credits kopen.

Lovoo-Premium

Om van veel meer functionaliteiten gebruik te maken kun je het beste een betaald lidmaatschap afsluiten, wat ook wel Lovoo-Premium wordt genoemd. Het heeft veel voordelen om een betaald lidmaatschap af te sluiten, ook al kun je gerust gratis gebruik van de app maken. Je hebt met Lovoo-Premium toegang tot deze extra opties en functionaliteiten:

 • Dagelijks 3 Icebreakers sturen.
 • Onbeperkt profielen swipen.
 • Gebruik maken van de boostfunctie.
 • Krijg je geen reclame op de dating app te zien.
 • Word je beter zichtbaar in de app.
 • Als eerste nieuwe mensen ontmoeten.
 • Swipes intrekken.
 • Mogelijkheid om incognito gebruik te maken van de app.
 • Ontdek eerdere likes opnieuw.

Zoals je leest krijg je veel voordelen met een betaald lidmaatschap, om die reden moet je ook het nodige ervoor betalen. Je kunt Lovoo-Premium voor verschillende periodes afsluiten, voor een hoe langere periode je het afsluit, hoe goedkoper het is.

Dit zijn de kosten van Lovoo-Premium:

 • 1 maand voor €12,99
 • 3 maanden voor €8,33 per maand
 • 12 maanden voor €5,83 per maand

Credits

Naast een betaald lidmaatschap kun je ook credits kopen om toegang te krijgen tot meer functionaliteiten. Credits gebruik je voor een éénmalige handeling op de app en je kunt er ook steeds meer kopen. Met credits heb je de volgende extra mogelijkheden:

 • Zien wie je profiel heeft geliket.
 • Bekijken wie je profiel heeft bezocht.
 • Meer opvallen op de app waardoor je meer weergaven krijgt op je profiel.

Credits kun je aanschaffen in verschillende aantallen, hoe groter pakket je koopt, hoe goedkoper het per credit wordt. Bovendien krijg je extra Icebreakers als je een groter pakket credits koopt.

Op dit moment zijn dit de prijzen van credits:

 • 500 credits voor €4,99
 • 1000 credits voor €9,99
 • 3500 credits voor €19,99 + 5 gratis Icebreakers
 • 9500 credits voor €49,99 + 15 Icebreakers
 • 000 credits voor €99,99 + 25 Icebreakers
 • 000 credits voor €299,99 + 35 Icebreakers

Daarnaast kun je ook gratis credits krijgen door dagelijks een advertentie te kijken van 15 á 30 seconden. Hierdoor kun je dagelijks ook credits gebruiken, alleen niet zoveel.

Lovoo downloaden of niet?

Als je op zoek bent naar een populaire en goede dating app is Lovoo zeker een aanrader en moet je het downloaden. Wij van Dedatingwijzer.nl zijn zeer tevreden over de app, het is namelijk erg gebruikersvriendelijk en je ontmoet veel leuke singles. Door vele handige functies ontmoet je singles die goed bij je passen, zo kun je profielen swipen, gebruikers in je omgeving ontmoeten en live video’s bekijken en maken. Deze laatste functie is uniek en maakt de app extra leuk want je leert nieuwe mensen kennen op een leuke manier. Lovoo is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store.

Echter kom je op de dating app profielen tegen die ver uit je omgeving zijn, soms wel 100 kilometer. Dit is erg ver en je kunt ook niet zomaar leden vinden die in je omgeving zijn, dit komt omdat de dating app niet super populair is in Nederland. Als je op zoek bent naar een populairdere dating app kun je beter gebruik maken van bijvoorbeeld Relatieplanet, Lexa of Be2.

Bekijk de 20 beste dating apps! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.