grindr

Grindr is wereldwijd een populaire dating app voor homoseksuele en biseksuele mannen. Het was opgericht in 2009 als één van de eerste dating apps die voor homoseksuele mannen is bedoeld en is snel uitgegroeid tot de populairste gay dating app. Je kunt Gindr ook wel de marktleider op het gebied van gay dating apps noemen, dit mag wel gezegd worden als meer dan 2 miljoen mannen dagelijks van de dating app gebruik maken.

Je kunt Grindr gemakkelijk downloaden en van veel functionaliteiten gebruik maken om mannen te vinden die bij je passen. In dit artikel ga je meer informatie lezen over de dating app Grindr, zo kom je te weten wat de kosten zijn, hoe het werkt en lees je een aantal belangrijke dating tips voor de dating app.

Bekijk de 9 beste gay dating apps!

Grindr downloaden en aanmelden

De dating app Grindr is beschikbaar voor iOS en Android apparaten om gedownload te worden, je kunt de dating app downloaden in Google Play of in de App Store. Ga naar Google Play of de App Store toe en download de dating app, dit zal hooguit een paar minuten in beslag nemen.

Na het downloaden kun je de dating app openen en moet je eerst een account aanmaken voordat je er gebruik van kan maken. Een account aanmaken bij de app is volledig gratis en doe je door middel van een e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum op te geven of je gaat verder met je Google account of Facebook account.

Door een Grindr account aan te maken met je gegevens geef je allereerst een e-mailadres op, wachtwoord en geboortedatum. Vervolgens kom je op een pagina waar je je profiel gaat invullen, zo voeg je een foto toe, vul je je leeftijd in en geef je aan wat je intentie is. Nadat je deze gegevens hebt opgegeven heb je een account op Grindr en kun je er direct gebruik van maken.

Hoe werkt Grindr?

Grindr is een uitgebreide dating app met veel functionaliteiten die op een eenvoudige en snelle manier werken. Als je de app opent krijg je profielen met foto’s te zien van mannen die in je omgeving zijn. Je ziet foto’s van andere gebruikers op de app en als je iemand interessant vindt kun je zijn foto aanklikken om het profiel te bekijken. In het profiel zie je meer foto’s van die persoon en zie je achtergrondinformatie staan. Als je een leuke man hebt gevonden kun je aan hem laten zien dat je hem leuk vindt door de functie Tap, maar je kunt ook direct een berichtje sturen of de persoon aan je favorieten toevoegen.

Je kunt de profielen die je krijgt te zien filteren door een uitgebreide zoekfilter, zo kun je de perfecte match vinden.

Daarnaast heb je een handige inbox waar je berichten kunt versturen en ontvangen en kun je de taps zien.

Zoals je leest werkt Grindr op een eenvoudige manier en werkt anders dan andere dating apps. Zo werkt Grindr niet met een vlug beoordelingssysteem en kun je altijd en overal berichten versturen naar andere mannen. Mede door de eenvoudige werking van de app is het erg populair geworden.

Voor wie is Grindr bedoeld?

Grindr is een dating app die uitsluitend bedoeld is voor gay en bi mannen die op zoek zijn naar een chat of spannende date. Het is vooral bedoeld om op een leuke en spannende manier met andere homoseksuele mannen in contact te komen en een spannende date af te spreken. Je kunt wel in je profiel aangegeven dat je op zoek bent naar een serieuze relatie, echter wordt Grindr in praktijk hier niet voor gebruikt.

Het maakt bij de app niet uit hoe je bent, wat je uiterlijk is of wat je intentie is, je vindt altijd mannen bij jou in de omgeving die goed bij je passen door een uitgebreide zoekfilter. In de zoekfilter kun je precies aangeven wat je voorkeuren zijn, waarna je mannen krijgt te zien die het beste aan die voorkeuren voldoen.

Functionaliteiten van de dating app

Wanneer je gebruik maakt van Grindr kun je van veel functies gebruik maken om leuke mannen te vinden voor een spannende chat of date. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk mannen in je omgeving vinden door de vele handige functionaliteiten en kun je snel berichten uitwisselen met andere mannen.

Van deze functionaliteiten kun je gebruik maken op Grindr:

 • Profiel aanmaken, bewerken en bekijken.
 • Mannen in je omgeving zoeken.
 • Locatie instellen en zoekfilters gebruiken.
 • Berichten sturen en ontvangen.
 • Mannen ‘tappen’, hiermee geef je aan dat je hem leuk vindt.
 • Mannen aan favorieten toevoegen en profielen bekijken.
 • Zien wie jou leuk heeft gevonden.
 • Favorieten bekijken.
 • Taps bekijken.
 • Profiel een boost geven, zo krijg je meer berichten.
 • Instellingen aanpassen en upgraden.
 • Incognito gebruik maken van de app.

Dit zijn enkele voorbeelden van de functies die de gay dating app te bieden heeft. Wanneer je gebruik maakt van de gay app zul je veel meer handige functies tegenkomen. Veel functionaliteiten spreken voor zichzelf wat de werking ervan is en je kunt er direct gebruik van maken zodra je een account op de dating app hebt.

Bekijk de 9 beste gay dating apps!

Tips voor Grindr

In vergelijking met andere dating apps word je op Grindr sneller succesvol, dit komt omdat het erg populair is en je veel berichten krijgt van andere mannen. Toen wij van Dedatingwijzer.nl een account op Grindr hadden aangemaakt kregen wij in een paar uur tijd al berichten van 20 verschillende personen. Je krijgt dus direct al veel berichten van andere mannen die zin hebben in een spannende chat of date. Echter ondanks dat is het nog geen garantie dat je veel dates krijgt dankzij Grindr. Wij hebben een aantal belangrijke tips voor je om je succes aanzienlijk te vergroten op Grindr.

Tip 1 maak een goed profiel

Om veel aandacht van andere mannen te krijgen op de dating app moet je een goed profiel hebben, hiermee trek je namelijk de aandacht. Het beste is om meer dan 3 foto’s toe te voegen waar je duidelijk opstaat en achtergrondinformatie van jezelf in te vullen. Je kunt namelijk nog veel informatie over jezelf vertellen, zo kun je vermelden hoe je eruitziet, verwachtingen en seksuele gezondheid. Daarnaast kun je ook je Instagram, Spotify, Twitter en Facebook vermelden op je profiel.

Wanneer je een volledig ingevuld profiel hebt die jou representeert heb je meer kans om veel dates te krijgen wat mogelijk wel tot een relatie leidt.

Veel mannen op Grindr hebben slechts één foto op hun profiel staan en nauwelijks achtergrondinformatie, zo val je natuurlijk niet op en heb je een slechts profiel waardoor je weinig berichten zult krijgen. Om deze reden moet jij wel een goed profiel hebben.

Tip 2 stuur originele openingszinnen

De gebruikers van Grindr zijn erg actief op de dating app en versturen veel berichten naar elkaar. Je zult al snel veel berichten van andere mannen krijgen, maar vaak is het slechts oppervlakkig contact. Je zult in de meeste gevallen alleen berichten met hoi of hey krijgen of hoe gaat het. Hierdoor val je natuurlijk niet op bij een andere gebruiker van de app.

Om een goed gesprek te krijgen met iemand op de dating app wat mogelijk tot een leuke date leidt moet je het gesprek goed openen. Je moet een goede openingszin gebruiken om een gesprek te openen, hiermee trek je de aandacht van de andere man en des te groter de kans op een date.

Lees ook: de 101 beste openingszinnen voor mannen!

Tip 3 spreek af op een veilige locatie

Als je een tijdje contact hebt zul je al snel met een man afspreken die je op Grindr hebt ontmoet. Wanneer je afspreekt moet je dit doen op een veilige en bekende locatie, zo kun je namelijk veilig op date gaan.

Je weet op Grindr nooit wie er daadwerkelijk achter het profiel zit, dit maakt de app in sommige opzichten ook onbetrouwbaar. Om die reden kun je het beste op een veilige locatie afspreken en weet je zeker dat je niet te maken krijgt met kwade praktijken.

Gindr kosten

Het gebruik van Grindr is volledig gratis, zoals dat ook is op de meeste andere dating apps. Je kunt van bijna alle functionaliteiten gratis gebruik maken, zo kun je mannen in je omgeving zoeken, berichten versturen en ontvangen, mannen leuk vinden, zoekfilters instellen en nog veel meer.

Echter krijg je wel af en toe advertenties te zien op de dating app en heb je beperkingen op bepaalde functies in de app. Je kunt een betaald lidmaatschap afsluiten om van meer functionaliteiten gebruik maken waardoor je extra voordelen hebt op de dating app. De extra functies helpen je om nog beter mannen te vinden die bij jou passen, kun je zien wie jou leuk heeft gevonden, kun je je profiel een boost geven en kun je beter contact leggen met andere mannen.

Om van meer functionaliteiten gebruik te maken heb je twee soorten betaalde lidmaatschappen beschikbaar, namelijk Grindr Xtra en Grindr Unlimited.

Grindr Xtra

Grindr xtra is het eerste betaalde lidmaatschap waaruit je kunt kiezen, deze is ook het voordeligste. Dit lidmaatschap is een aanrader als je met een gratis profiel niet zo goed uit de voeten komt en meer functionaliteiten wilt hebben.

Met Grindr Xtra heb je deze extra mogelijkheden:

 • Geen advertenties.
 • Krijg tot 6 keer meer profielen te zien, tot 600 profielen in één keer.
 • Kun je zien wie online is.
 • Krijg je alleen profielen te zien met foto’s.
 • Kun je meer mannen aan je favorieten toevoegen en blokkeren.
 • Toegang tot alle premium zoekfilters.
 • Meerder foto’s in één keer verzenden.
 • Krijg je leesbevestigingen op verzonden berichten.
 • Markeren met wie je contact hebt gehad.

Zoals je leest krijg je veel meer mogelijkheden met Grindr Xtra, maar je moet hier ook het nodige voor betalen. Je kunt dit betaalde lidmaatschap voor verschillende periodes afsluiten met de volgende prijzen:

 • 1 maand voor €16,99, 7 dagen Free Trail
 • 3 maanden voor €9,99 per maand
 • 1 jaar voor €5,99 per maand

Grindr Unlimited

Met Grindr Unlimited krijg je toegang tot meer functionaliteiten dan Grindr Xtra, maar je moet ook meer betalen. Met dit lidmaatschap heb je toegang tot alle functionaliteiten van de app en zul je veel leuke dates gaan hebben.

Deze extra mogelijkheden krijg je met Grindr Unlimited:

 • Alle mogelijkheden die je hebt met Grindr Xtra.
 • Geen limiet aan profielen die je kunt zien.
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken.
 • Kun je incognito gebruik maken van de dating app.
 • Berichten verwijderen.
 • Krijg je een status te zien als iemand aan het typen is.
 • Privé foto’s.
 • Een chat translate.

Aan Grindr Unlimited zijn de volgende kosten gebonden:

 • 1 maand voor €42,99
 • 3 maanden voor €21,66 per maand, totaal €64,99
 • 12 maanden voor €15,83 per maand, totaal €189,99

gay dating apps

Voordelen van Grindr

Grindr heeft veel voordelen, het is daarom ook één van de beste dating apps die voor homoseksuele mannen is bedoeld. Een groot voordeel van de gay app is dat het erg populair is. Je vindt veel mannen in je omgeving, zo vind je snel een leuke man waarmee je kunt gaan daten.

Een ander voordeel is dat je van veel handige functionaliteiten gebruik kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op mannen in je omgeving, chatten, zien wie jou leuk heeft gevonden en nog veel meer. Door al deze handige functionaliteiten ontmoet je snel leuke mannen en hoef je niet bang te zijn dat je niet succesvol wordt op de gay app.

Tenslotte het laatste voordeel dat wij benoemen is dat de dating app anders is dan de meeste andere dating apps. Op dating apps als Tinder, Lexa en Badoo gaat het voornamelijk om het beoordelen van profielen en kun je pas berichten versturen wanneer je een match hebt. Dit is op Grindr niet het geval, wat het een goede app maakt en wat het makkelijker maakt om contact te leggen.

Nadelen van Grindr

De gay app heeft niet alleen voordelen, er zijn ook genoeg nadelen. Zo is bijvoorbeeld een nadeel dat je veel berichten krijgt van andere mannen waardoor je het overzicht kwijt raakt. Wij van Dedatingwijzer.nl hadden na 3 uur van de app gebruik gemaakt te hebben berichten gekregen van 25 verschillende mannen, hierdoor raak je het overzicht kwijt met wie je een leuk gesprek hebt. Daarnaast krijg je ook ongewenste berichten van andere mannen, als je hier niet voor openstaat is dat ook een nadeel.

Een ander nadeel is dat je veel profielen van mannen tegenkomt op Grindr zonder profielfoto of slechts met één foto erop. Zo kom je er niet achter hoe de persoon eruitziet en of die persoon wel echt is wie hij zegt dat hij is.

Bekijk de 9 beste gay dating apps!

Grindr downloaden of niet?

Wanneer je op zoek bent naar een gay dating app is Grindr een absolute aanrader. Grindr is de marktleider op het gebied van gay dating apps. Zodra je lid bent van de dating app krijg je al veel berichten van andere mannen en zul je veel spannende chats en dates hebben. Daarnaast kun je van handige functionaliteiten gebruik maken om nog beter mannen te zoeken die bij je passen. Je kunt Grindr gemakkelijk installeren in Google Play en in de App Store en direct op zoek gaan naar leuke mannen.

Echter als je op zoek bent naar een wat serieuzere relatie met een man is Grindr geen aanrader, dit komt omdat Grindr voornamelijk is gericht op spannende afspraakjes en geen relatie. Je kunt weliswaar in je profiel aangeven dat je op zoek bent naar iets serieus, maar dit gebeurt in praktijk vaak niet. Als je op zoek bent naar een serieuze connectie of relatie met een man kun je beter gebruik maken van gayParship of Guys-dating.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.