contactadvertentie

Contactadvertenties waren lange tijd een manier om in contact te komen met mensen. Het was een populaire methode, als je de krant las zag je een tal van contactadvertenties. Wanneer je op zoek was naar contact, plaatste je een contactadvertentie in de krant en je wachtte op een reactie. Echter worden de laatste jaren steeds minder contactadvertenties geplaatst in kranten, mensen ontmoeten elkaar steeds meer online. In dit artikel lees je wat een contactadvertentie is, de redenen ervoor, hoe je het schrijft en waar je een contactadvertentie kan plaatst.

Wat is een contactadvertentie?

Een contactadvertentie is een advertentie waarin met zoekt naar een partner, voor een serieuze relatie, spannende date of voor vriendschap. Contactadvertenties werden in kranten en tijdschriften geplaats. Deze methode bestaat als sinds 1900 en was een populaire manier om in contact te komen met andere mensen. Echter rond 2008 kom je contactadvertenties in kranten steeds minder vaak tegen, omdat datingsites deze rol hebben overgenomen. Af en toe kom je nog een contactadvertentie tegen in de krant, maar op het internet kom je veel meer contactadvertenties tegen.

Redenen voor een contactadvertentie

Er zijn verschillende reden voor het plaatsen van een contactadvertentie. Vaak voelen mensen zich eenzaam en zijn op zoek naar vriendschap of een relatie. Misschien ben je al langere tijd eenzaam en op zoek naar vrienden waarop kunt bouwen, dan biedt een advertentie een goede uitkomst. Door een advertentie te plaatsen in een krant of online leer je nieuwe mensen kennen, wat uit kan groeien tot een langdurige vriendschap.

Hetzelfde geldt wanneer je een relatie zoekt, je bent misschien al een lange tijd alleenstaand en op zoek naar een relatie. Dan kan een advertentie de perfecte uitkomst bieden.

Lees ook: Man zoekt vrouw!

Hoe schrijf ik een contactadvertentie?

Wanneer je een contactadvertentie plaatst in een krant of online wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Wanneer je een goede contactadvertentie plaats heb je meer kans op reacties.

In een contactadvertentie moet je bepaalde dingen vermelden, deze dingen moet je melden in een advertentie:

 • Welke leeftijd je hebt en naar welke leeftijdscategorie je op zoek bent
 • Of je een man of vrouw bent en naar wat voor geslacht je op zoek bent
 • Geef aan in welke regio je op zoek bent
 • Zeg naar wat voor contact je op zoek bent, een relatie, vriendschap of spannende date
 • Vertel wie je bent en wat je wil, dit vergroot de kans op reacties
 • Je huidige relatiestatus, alleenstaand, getrouwd of in relatie
 • Manier waarop je bereikbaar bent

Wanneer je al deze aspecten hebt genoemd in je advertentie heb je veel kans om reacties te krijgen en om zo succesvol te worden.

Voorbeelden van advertenties

Voorbeeld van een korte advertentie voor in de krant:

Partner gezocht, man, 60 jaar, alleenstaand, in buurt van Zwolle.

Uiterlijk geen speciale voorkeur.

Op zoek naar een serieuze relatie met vrouw tot 70 jaar.

Tel: 0612345678.

Voorbeeld uitgebreidere advertentie in krant:

Vrouw (56 jaar, hbo, evenwichtig karakter) zoekt man voor vriendschap:

Zwarte haren, spontaan en houd van lachen. Omgeving Breda.

Relatiestatus: alleenstaand. Tel: 0698765432

Dit zijn voorbeelden van contactadvertenties die je in de krant kunt plaatsen. In deze advertenties is niet gebruik gemaakt van afkortingen zoals e.o. of jr om het nog goed leesbaar te maken.

Afkortingen van woorden voor een advertentie

Een contactadvertentie in een krant plaatsen is niet gratis, het brengt een aardige kosten met zich mee. Om kosten te besparen kan je gebruik maken van afkortingen van woorden. Hier vind je een paar voorbeelden van afkortingen van woorden.

 • Zkm (zoekt kennismaking met)
 • Wkm (wil kennismaking met)
 • e.o. (en omstreken)
 • J (jonge)
 • Nr (niet roker)
 • Nd (niet drinker)
 • Zk (zonder kinderen)
 • Zkt (zoekt)
 • Gk (geen kinderen)
 • 1k, 2k (1 kind, 2 kinderen)
 • Jr (jaar)

Contactadvertentie krant

Contactadvertenties worden veelal in de krant of in tijdschriften geplaatst. Het was een populaire methode, per post of per telefoon vertelde je de krant wat je in de advertentie wou hebben staan en je advertentie werd in de krant geplaatst. Al sinds 1900 bestaat deze methode van contact zoeken. In kranten stonden vele advertenties voor contact. Was je op zoek naar een relatie of vriendschap, dan hoefde je alleen maar een advertentie in de krant te plaatsen. Je kreeg een tal van reacties op je advertenties en je had nieuwe vrienden of een relatie gevonden.

Echter is deze methode de laatste tijd een stuk minder populair. Wanneer je nu de krant leest kom je af en toe nog maar een advertentie tegen. Dit komt door het internet, tegenwoordig vinden steeds meer mensen elkaar op het internet. Datingsites hebben de rol van de krant overgenomen. Op een datingsite maak je een profiel van je zelf en zoek je contacten. Het is een veel handigere en snellere methode dan de krant.

Contactadvertentie online plaatsen

Mensen vinden elkaar steeds vaker online om een relatie, vriendschap of een spannende date te vinden. Mensen vinden elkaar op online datingsites, op online datingsites kan je gemakkelijk mensen ontmoeten. Je hoeft geen contactadvertentie te plaatsen in de krant maar dit doe je op een datingsite (alleen dan in een andere vorm). Dit zijn de beste datingsites om een contactadvertentie op te plaatsen:

Lees ook: De beste datingsites in Nederland!

50plusmatch

50plusmatch

50plusmatch is de beste datingsite voor 50-plussers, je kan gemakkelijk contacten vinden op de datingsite. Op de datingsite zie je profielen van mensen die bij je passen en kan je een berichtje sturen. Leden op 50plusmatch zijn actief op zoek naar een relatie of vriendschap, per jaar worden er meer dan 6 miljoen berichten verstuurd tussen de leden van de datingsite.

50plusmatch is een erkende datingsite en heeft al verschillende prijzen/awards gewonnen als beste datingsite. Door het televisieprogramma Kassa is 50plusmatch als beste datingsite aangewezen. De datingsite is als winnaar aangewezen bij Thuiswinkel Awards en door het consumentenprogramma Radar is 50plusmatch aangewezen als beste datingsite in de categorie ouderen. 50plusmatch is een erg goede datingsite waar op je veel kans hebt om succesvol te worden.

Ben je een 50-plusser en op zoek naar een relatie of vriendschap? Dan is 50plusmatch voor jou bedoeld! Het aanmelden is volledig gratis, zo kan je het uitproberen en gratis in contact komen met andere 50-plussers.

Gratis aanmelden op 50plusmatch! ➟

Parship

parship

Zoek je een serieuze relatie? Dan moet je bij Parship zijn! Parship is de nummer 1 in serieuze relaties. Op de datingsite heb je veel kans om succesvol te worden, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol. Dit aantal is een stuk hoger dan bij de meeste andere datingsites.

Je ontmoet niet zomaar iemand op Parship, je ontmoet mensen die echt bij je passen. Door het wetenschappelijk gebaseerd matchingproces ontmoet je mensen die passen bij je voorkeuren, karakter en levensstijl. Zo heb je binnen een paar minuten mensen gevonden die bij je passen en kan je direct een berichtje sturen.

76% van de leden is ouder dan 30 jaar, de meeste leden zijn tussen de 30 en 50 jaar.

Op Parship kan je gemakkelijk in contact komen met mensen die bij je passen om een relatie te vinden!

Gratis aanmelden op Parship! ➟

Relatieplanet

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, ruim 1.6 miljoen mensen hebben zich al ingeschreven op de datingsite. Al 10 jaar op een rij heeft Relatieplanet prijzen gewonnen als beste en populairste datingsite.

Op Relatieplanet vind je mensen die bij je passen door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten. Zo vind je gemakkelijk mensen die bij je passen.

Daarnaast heeft Relatieplanet een gewaardeerde klantenservice die goed bereikbaar is. 12 uur lang per dag is de klantenservice bereikbaar. Bij de klantenservice kan je gerust terecht met al je vragen, opmerking of klachten.

De meeste leden op Relatieplanet zijn tussen de 30 en 65 jaar en zijn op zoek naar een relatie of vriendschap.

Gratis aanmelden op Relatieplanet! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.