chatten met vreemden

Wil je chatten met vreemden? Dan ben je hier op de juiste plaats! In dit artikel ga je lezen wat de 10 beste websites zijn om te chatten met vreemden. Op deze websites kom je op een gemakkelijk manier in contact met mensen die je niet kent en kan er misschien wel een vriendschap of een date ontstaan.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je zou chatten met vreemden, zo kun je je bijvoorbeeld eenzaam voelen of je vindt het moeilijk om connecties te maken. Wat je reden ook is om te chatten met vreemden, op de volgende websites leg je gemakkelijk met andere mensen contact.

De 10 beste websites om te chatten met vreemden

Er zijn tientallen chatwebsites in Nederland, het vinden van een website om te chatten met vreemden is dan ook niet moeilijk. Maar bij veel chatwebsites is de vraag of je wel met een echt persoon aan het chatten bent en is het ook de vraag hoe veilig het is. Om die reden hebben wij van Dedatingwijzer.nl uitgezocht wat de beste websites zijn om op een veilige manier te chatten met vreemden. Daarnaast hebben wij ook op de gebruiksvriendelijkheid en populariteit van de websites gelet. Dit zijn de beste websites om te chatten met vreemden:

1. Lexa – een erg populaire website om te chatten

lexa

Lexa is één van de populairste datingsites in Nederland en is een de perfecte website om te chatten met vreemden. Je meldt je aan bij Lexa door een aantal gegevens op te geven, waarna je leden kunt op zoeken die bij je passen en kun je chatten met die leden. Je legt snel en gemakkelijk contact met andere mensen op Lexa, je kunt namelijk gebruik maken van een erg handige dating chat.

Je vindt op Lexa gemakkelijk mensen die goed bij je passen, je kunt namelijk van veel handige functionaliteiten gebruik maken. Zo kun je profielen beoordelen en selecteren met wie je wil chatten. Bovendien heeft Lexa ook een app beschikbaar waarmee je nog gemakkelijker met andere leden chat.

Lexa is volgens onze mening de beste website om te chatten met onbekende mensen. Het aanmelden op de datingsite is volledig gratis en de website zal je niet teleurstellen.

Lees meer informatie van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

2. MetJou – een leuke en gezellige website om te chatten

metjou

MetJou is eveneens als Lexa een datingsite waar je gemakkelijk kunt chatten met vreemden. Het is een gezellige datingsite die een hechte community heeft, hierdoor kom je gemakkelijk in contact met andere leden om een gezellig gesprek mee te voeren.

Je komt op een snelle manier in contact met andere leden van de website, zo kun je leden vinden door middel van een uitgebreide zoekfilter en een fotozapper. Met de functie fotozapper beoordeel je andere leden op een snelle manier, je kunt de functie vergelijken met Tinder. Door al deze handige functies is de website snel te gebruiken en heb je binnen een paar klikken een interessant gesprek met een onbekend iemand.

Lees meer informatie van MetJou! >

Gratis aanmelden op MetJou!

3. Novamora – kom op een spannende manier in contact met andere mensen

novamora

Als je op een spannende of erotische manier met vreemden in contact wilt komen ben je bij Novamora op de juiste plaats. Novamora is de beste datingsite in Nederland die voor spannende dingen is bedoeld.

De datingsite Novamora is erg populair, het adverteert namelijk veel op het internet en op reclameborden waardoor dagelijks duizenden mensen zich aanmelden bij de website. Doordat de datingsite erg populair is kun je met veel verschillende mensen spannend contact hebben.

Naast het spannend contact leggen op Novamora kun je ook op een veilige manier contact leggen met andere leden. Je kunt namelijk met een anoniem profiel gebruik maken van de website. Aanmelden is bij Novamora eveneens volledig gratis.

Lees meer informatie van Novamora! >

Gratis aanmelden op Novamora!

4. Cupify – toegankelijk voor iedereen die wil chatten

cupify

Als je met vreemden wilt chatten is Cupify ook een aanrader. Cupify is ook een datingsite waarop je kunt chatten met mensen die je niet kent. De website is voor iedereen beschikbaar, het maakt geen onderscheid op leeftijd, woonplaats of andere criteria.

Cupify biedt een uitgebreid netwerk aan van singles waarin je op een gemakkelijke manier op zoek kunt gaan naar leuke mensen. Je komt met andere mensen op de datingsite in contact door middel van een privé chat.

In tegenstelling tot enkele andere chatwebsites werkt Cupify niet met chatoperators die je aan het lijntje houden. Het motto van de website luidt fair play.

Lees meer informatie & review van Cupify! >

 Gratis aanmelden op Cupify!

5. Chatmetvreemden.nl – een leuke chat site

Chatmetvreemden.nl zegt over zichzelf dat het de leukste chat site van Nederland en Vlaanderen is. De website is al sinds 2011 online en inmiddels hebben honderdduizenden mensen gechat op de website.

Je chat met andere mensen op Chatmetvreemden.nl in een 1-op-1 chat, waardoor je altijd wel een goed gesprek hebt. In de chat kunt je tekstberichten versturen en videobellen met elkaar.

Gelukkig is de website chatmetvreemden.nl wel veilig te gebruiken, je kunt namelijk anoniem blijven in hoeverre jij dat wil en kun je iemand gemakkelijk rapporteren.

Hier te vinden: Chatmetvreemden.nl

6. Chatnu.nl – eenvoudig chatten met onbekende mensen

Op Chatnu.nl zijn duizenden mensen actief die op zoek zijn naar een spannend gesprek of een date. De website is er om jou te helpen met de zoektocht naar de perfecte online chat ervaring. Je praat op Chatnu.nl gemakkelijk met vreemden en zo leer je nieuwe mensen kennen.

Je kunt al snel chatten met andere mensen op de chatwebsite, je maakt snel een gratis account aan waarna je toegang krijgt om andere leden te bekijken en online te chatten met onbekenden.

Naast een gezellige online chat kun je bij Chatnu.nl ook terecht als je op zoek bent naar spanning of daadwerkelijk een relatie.

Hier te vinden: Chatnu.nl

7. Chillplanet – een chatbox voor iedereen

Bij Chillplanet maakt het niet uit om wat voor reden je wil chatten met andere mensen, het zij dat je een leuk gesprek wilt of spannend contact. Chillplanet is voor iedereen beschikbaar, het maakt geen onderscheidt.

De werking van Chillplanet is heel gemakkelijk en snel. Je bent niet verplicht om een account aan te maken, je kunt direct beginnen met chatten met mensen die je niet kent. Je kunt razendsnel chatten met andere mensen en het maakt niet uit waar je bent, je kunt met je mobiel, tablet en laptop altijd gebruik maken van Chillplanet.

Hier te vinden: Chillplanet.nl

8. Kletsen.com – gemakkelijk nieuwe vrienden maken

Kletsen.com is ook een goede chatwebsite in Nederland waar veel mensen van gebruik maken. Maar in tegenstelling tot andere chatwebsites is het bedoeld om te chatten met onbekende mensen en om nieuwe vrienden te maken, niet om een date te zoeken.

Online nieuwe vrienden maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest zegt Kletsen.com over zichzelf. Zo is Kletsen.com laagdrempelig en hoef je geen account aan te maken om te kunnen chatten met andere mensen. Maar als je wel een account aanmaakt krijg je meer mogelijkheden op de chatwebsite en kun je eventueel een verifieerd lidmaatschap afsluiten.

Hier te vinden: Kletsen.com

9. Omegle – wereldwijd een populaire chatwebsite

Omegle is wereldwijd één van de grootste websites om te chatten met vreemden, het chatplatform wordt door miljoen mensen gebruikt. Je kunt met andere gebruikers anoniem communiceren zonder te registreren.

Je kunt op verschillende manieren communiceren met andere gebruikers, zo kun je alleen door middel van tekstberichten communiceren of met een webcam erbij. Als je op Omegle.com komt hoef je enkel maar aan te klikken of je met tekst of webcam wilt communiceren en je komt direct in een chatbox met een andere persoon.

Hier te vinden: Omegle.com

10. Komchatten.nl – gezellig en gratis chatten

Komchatten.nl is wel een verouderde chatwebsite, maar het is alsnog een goede website om met onbekende in contact te komen. Je leert op komchatten.nl ook nieuwe mensen kennen, maar het is daarnaast ook een leuk tijdverdrijf.

Je bent op Komchatten.nl eveneens niet verplicht om een account af te sluiten, zo kun je binnen de kortste keren gezellig chatten. Op de chatwebsite kun je ook met je webcam chatten, wat voor een persoonlijker chatervaring zorgt en het nog gezelliger maakt.

Hier te vinden: Komchatten.nl

vrouw zoekt man

Hoe werkt het chatten met vreemden?

Chatten met vreemden werkt op een eenvoudige manier en spreekt veelal voor zichzelf. Als je één van bovenstaande websites hebt gekozen maak je er een account op aan of je gaat zonder account gebruik maken van de website. Zodra je gebruik maakt van een chatwebsite kom je in een chatroom met meerdere mensen of heb je een 1-op-1 chat met iemand anders.

In een chatroom of een 1-op-1 chat kom je in contact met onbekende mensen en maak je een gesprek met die mensen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoe het gaat of een leuk verhaal vertellen. Het is de kunst om een goed gesprek te hebben, want zo is het chatten met vreemden erg leuk.

Als je een goed gesprek hebt en je hebt meerdere connecties met een persoon is het handig om contactgegevens te vragen, bijvoorbeeld e-mailadres of telefoonnummer. Zo kun je op een later tijdstip nog een leuk gesprek met die persoon hebben en ontstaat er misschien wel een vriendschap.

Maar als je geen goed gesprek hebt kun je die persoon in de 1-op-1 chat skippen en naar de volgende chat gaan. Vaak doe je dit door middel van een paar klikken.

Op ongeveer deze manier werkt het chatten met onbekenden op een chatwebsite. Zoals je leest is het niet moeilijk en zul je al snel leuke gesprekken hebben.

Waarom chatten met vreemden?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je met onbekenden zou chatten, zo kun je je bijvoorbeeld alleen voelen en heb je iemand nodig om mee te praten. Maar er zijn nog veel meer redenen te bedenken. De beste redenen waarom je zou chatten met vreemden hebben hieronder op een rijtje gezet.

Reden 1: iemand om mee te praten

De beste reden om te chatten met onbekende mensen is omdat je met iemand wilt praten. Je kunt je bijvoorbeeld eenzaam voelen, dit kan een hele depressie veroorzaken. Het lucht dan heel erg op als je met iemand in contact komt die openstaat voor een gesprek, dit is op chatwebsites het geval.

Je vindt op de bovenstaande chatwebsites gemakkelijk een goed gesprek met een onbekend iemand en je zult merken dat dit enorm oplucht en dat je je minder eenzaam gaat voelen.

Reden 2: als je het moeilijk vindt om connecties te maken

Als je het moeilijk vindt om connecties te maken kan het chatten met onbekenden ook een goede reden zijn om het te doen. Sommige mensen vinden het erg lastig om iemand aan te spreken en een goed gesprek te voeren in het echt, maar dit is op websites niet het geval. Op een chatwebsite leg je namelijk op een laagdrempelige manier contact met personen die misschien wel vrienden worden.

Bovendien ben je zeker niet de enige op een chatwebsite die het moeilijk vindt om connecties te maken.

Reden 3: als je heel sociaal bent

Maar het kan ook zijn dat je juist heel sociaal bent en graag een gesprek maakt met mensen, dan bieden chatwebsites ook een goede uitkomst. Je familie of vrienden zijn misschien niet altijd in de gelegenheid voor een gesprek, dan kun je naar het internet gaan en contact hebben met andere mensen. Je bouwt al snel een leuk gesprek op en je kunt dingen leren van de andere persoon waarmee je aan het chatten bent.

Reden 4: je wilt nieuwe vrienden maken

Als je nieuwe vrienden wilt maken kun je ook terecht op een website om te chatten. Je maakt op een chatwebsite al snel nieuwe vrienden omdat je leuke gesprekken kan hebben. Als je een interessant gesprek hebt gehad met iemand moet je andere contactgegevens vragen, zoals telefoonnummer of e-mailadres. Anders heb je kans dat je nooit meer met die persoon in contact komt en kun je geen nieuwe vrienden maken.

Kiezen voor een datingsite of een chatwebsite?

Zoals je hebt gelezen zijn een aantal van de bovengenoemde websites datingsites. Op een datingsite kom je namelijk ook in contact met onbekende mensen, maar datingsites zijn anders dan chatwebsites. Hierdoor kan de vraag ontstaan of je voor een datingsite of chatwebsite moet kiezen om in contact te komen met vreemden.

Of je een datingsite of chatwebsite moet kiezen is maar net afhankelijk welke intentie je hebt. Als je de intentie hebt om alleen met mensen in contact te komen en om voor de rest niks te doen zijn chatwebsites de beste optie voor jou. Maar als je op zoek bent naar vriendschap, date of zelfs een relatie door te chatten met vreemden zijn datingsites de beste optie. Dit komt doordat datingsites serieuzer en populairder zijn. Bovendien kom je op een datingsite op een andere manier in contact met mensen, wat het contact persoonlijker en beter maakt.

Het beste is om één van de chatwebsites of datingsites die hierboven vermeldt staan te kiezen, een account erop aan te maken en in contact te komen met mensen die je niet kent.

Manieren van chatten met vreemden

Je kunt met vreemden op verschillende manieren chatten, je hebt namelijk verschillende soorten chats beschikbaar op datingsites en chatwebsites. Het is maar net afhankelijk van welke website je gebruik maakt en welke mogelijkheden je daar hebt.

Privé chat

Op veel websites en op vooral datingsites heb je een privé chat beschikbaar. Dit is een chat waarmee je 1-op-1 met een persoon een gesprek voert. Andere personen kunnen niet aan dit gesprek deelnemen, het gesprek is echt alleen tussen die persoon en jou.

Vaak moet je voor een privé chat een account op de desbetreffende website aanmaken en ga je op zoek naar andere mensen die je leuk lijken en ga je met elkaar chatten.

Het grote voordeel van een privé chat is dat je een goed gesprek kunt hebben, wat snel uitgroeit tot een vriendschap of een date.

Chatrooms

Je hebt ook chatrooms, dit is als het ware een publieke chat waar verschillende mensen aan deelnemen. Als je geen zin hebt om maar met één persoon te chatten zijn chatrooms een goede optie.

Chatrooms zijn vooral op chatwebsites te vinden en niet op datingsites. Vaak kun je zonder account deelnemen aan een chatroom, je hoeft alleen een gebruikersnaam op te geven. Zo weten andere gebruikers welke gebruiker jij bent, maar de gebruikersnaam mag verzonnen zijn.

Het voordeel van chatrooms is dat je een actief gesprek hebt met meerder personen. Maar het nadeel is dat je geen persoonlijk gesprek hebt.

Webcam chatten met vreemden

Webcam chatten is ook een goede manier van communiceren met onbekende mensen. Je kunt namelijk je webcam aanzetten en in contact komen met mensen die ook hun webcam aan hebben staan.

Het voordeel van webcam chatten is dat het ijs direct gebroken is tussen jullie. Maar het nadeel is dat ervaring heeft geleerd dat webcam chatten voor veel mensen een andere bedoeling heeft. Je moet dan niet vreemd opkijken als je een naakt persoon op je beeldscherm krijgt te zien met het webcam chatten.

datingsites

Op een veilige manier chatten met vreemden

Helaas is het chatten met vreemden niet geheel veilig, dit komt omdat je met onbekende mensen in contact komt en je weet niet wie die persoon daadwerkelijk is. Iemand kan namelijk niet zijn hoe die persoon zegt dat hij of zij is, het kan makkelijk iemand zijn die een kwade bedoelding heeft. Om deze redenen moet je denken aan de veiligheid bij het chatten.

Lees ook: 10 tips om veilig te daten!

Blijf anoniem

Om op een veilige manier te chatten met andere mensen die je niet kent is door anoniem te blijven. Deel niet te veel persoonlijke gegevens over jezelf tijdens het chatten, maar praat over koetjes en kalfjes. Ook is het belangrijk dat je niet te veel informatie over jezelf in het profiel zet, als je tenminste een account op de chatwebsite moet aanmaken. Bij veel websites hoef je enkel een naam op te geven en kun je deelnemen aan een chatroom of privé chat.

Deel geen persoonlijke gegevens

Naast het anoniem blijven moet je geen persoonlijke gegevens van jezelf delen aan andere mensen. We hebben het over persoonlijke gegevens zoals geboortedatum, bankrekeningnummer, foto van paspoort of ID-kaart of pikante foto’s. Ook al vraagt de persoon met wie je aan het chatten hierom en probeert jou misschien wel te chanteren, je moet deze gegevens absoluut niet delen met iemand.

Als iemand om één van deze gegevens vraagt moet je oppassen, normale mensen op een chatwebsite vragen deze gegevens niet aan jou. Wanneer iemand dit probeert bij jou kun je beter de chat verlaten en met andere onbekende mensen gaan chatten.

Spreek niet zomaar af

Het is ook belangrijk dat je niet zomaar afspreekt met iemand die je door het chatten hebt ontmoet op bijvoorbeeld een chatwebsite. Je weet nooit welke intentie of bedoeling een persoon heeft, hier moet je dus mee oppassen.

Alleen als je iemand vertrouwt en al een lange tijd met hem of haar aan het chatten bent kun je met die persoon afspreken. Dit komt omdat die persoon voor jou geen onbekende meer is en je bepaalde informatie van die persoon weet.

Ga na of de andere persoon is zoals hij of zij zegt

Er zijn veel oplichters op het internet, vandaar ook de bovenstaande tips om veilig te chatten met vreemden. Het kan zomaar voorkomen dat je met een oplichter aan het chatten bent, zonder dat je dit weet. Hij of zij kan jou dingen proberen te doen of proberen op te lichten en dit kun je niet door te hebben.

Om die reden is het belangrijk om te controleren dat je niet met een oplichter of iemand met een kwade bedoelding aan het chatten bent. Dit doe je door te controleren of een persoon is hoe die persoon zegt wie hij of zij is. Zo kun je kijken of iemand echt bestaat en of hij of zij geen smoesjes voor dingen verzint.

3 tips om een goede chat te hebben met vreemden

Helaas zijn online gesprekken met onbekenden vaak oppervlakkig en is het gesprek zo weer afgelopen. Dit kan misschien heel jammer zijn als je een persoonlijk en diepgaand gesprek met iemand wilt hebben. Wij hebben 3 tips voor jou om een goede online chat met onbekenden personen te hebben.

Tip 1 open het gesprek met een goede openingszin

Om een goed gesprek te hebben met een onbekend persoon begint dit bij de opening van het gesprek. Als je het gesprek niet goed opent is de andere persoon zo afgehaakt en krijg je misschien geen reactie meer terug.

Het heeft veel voordelen om een goede openingszin te gebruiken, zo weet je bijna zeker dat je een reactie terugkrijgt en is de kans veel groter om een interessant gesprek te krijgen met de andere persoon.

Goede openingszinnen om een gesprek met een onbekend persoon te openen:

  • Hey, welke dingen hebben wij gemeen?
  • Hey, van wat voor soort muziek hou je?
  • Wat is het grappigste wat je ooit hebt meegemaakt?
  • Wat wil je ooit nog is doen in je leven?
  • Met welke dingen kun je niet zonder leven?

Lees ook: De 101 beste openingszinnen voor mannen en vrouwen!

Tip 2 zoek naar een connectie

Nadat je een gesprek goed hebt geopend is het belangrijk dat je naar een connectie zoekt. Een connectie is iets wat jullie beide gemeen hebben, jullie houden misschien allebei van sporten. Zodra je een connectie hebt gevonden heb je een onderwerp om over te praten. Jullie hebben beide veel verstand over een bepaald onderwerp en kun je hier een heel uitgebreid gesprek over hebben.

Tip 3 zorg dat het gesprek niet stilvalt

Naast het zoeken naar een connectie is het ook belangrijk dat je zorgt dat het gesprek niet stilvalt. Als een gesprek stilvalt heb je veel kans dat de andere persoon afhaakt is en is het gesprek ten einde. Dit laatste is vervelend als je dat niet wil.

Om te zorgen dat het gesprek niet stilvalt is het beste om open vragen te stellen of dingen te vertellen over een bepaald onderwerp. Stel open vragen over de interesses van de andere persoon en bouw op deze dingen een gesprek.

Als je het gesprek niet stilvalt heb je uiteindelijk een goed gesprek gehad, vergeet aan het einde van het gesprek geen andere contactgegevens te vragen als je dit wil. Zo kun je bijvoorbeeld via WhatsApp contact hebben om nog meer gesprekken te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.