bumble

Bumble lijkt erg op andere dating apps, je kunt namelijk van dezelfde functies gebruik maken die je ook op andere dating apps tegenkomt en je gaat op dezelfde manier op zoek naar een match. Maar Bumble verschilt op sommige belangrijke punten van andere dating apps, wat Bumble een unieke en goede dating app maakt.

Op welke punten Bumble verschilt van andere dating apps ga je in dit artikel ontdekken. Je gaat in dit artikel lezen hoe Bumble werkt, wat de kosten zijn, wat de voor- en nadelen zijn en lees je of je de dating app moet downloaden of niet.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Bumble downloaden en aanmelden

De dating app Bumble is beschikbaar voor iOS en Android apparaten en is gemakkelijk te downloaden in de App Store en in Google Play. Ga naar de App Store of Google Play toe en download de dating app. Je kunt het gemakkelijk downloaden en het neemt slechts enkele minuten in beslag.

Na het downloaden heb je de app op je telefoon staan en kun je de app openen. Om van Bumble gebruik te maken dien je eerst een account aan te maken, dit kun je doen door middel van je Facebook of telefoonnummer.

Om een account aan te maken met je telefoonnummer dien je eerst je telefoonnummer op te geven en te bevestigen. Vervolgens ga je een profiel aanmaken, dit doe je door foto’s toe te voegen en informatie van jezelf op te geven. Zo geef je aan wat je geslacht is, geboortedatum, naam, e-mailadres en geef je een wachtwoord op.

Tenslotte geef je aan van welke Bumble modus je gebruik wilt maken, naar wie je op zoek bent en accepteer je de voorwaarden.

Hoe werkt Bumble?

Nadat je een account op de dating app hebt aangemaakt kun je direct van Bumble gebruik maken. Bumble werkt op een eenvoudige manier en ongeveer op dezelfde manier zoals Tinder. De hoofdzakelijke werking van Bumble is het beoordelen van profielen. Je krijgt profielen van andere gebruikers te zien die je kunt beoordelen. Je krijgt de profielen één voor één te zien en bekijk je het profiel. In het profiel zie je een aantal foto’s en achtergrondinformatie van iemand staan en op deze criteria beoordeel je iemand. Als je iemand leuk vindt swipe je naar rechts en als je iemand wilt overslaan swipe je naar links.

Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kan er contact met elkaar gelegd worden. Maar met het contact leggen met andere gebruikers op Bumble zijn grote verschillen in vergelijking met andere dating apps. Het grote verschil op Bumble is dat dames de eerste stap moeten zetten om in contact te komen met een man op Bumble. Als de vrouw een berichtje stuurt heeft de man 24 uur de tijd om te reageren, anders verloopt de match. Bij gay-matches hebben beide personen 24 uur de tijd om naar elkaar een berichtje te sturen, anders verlies je de match.

Dit grote verschil maakt Bumble erg leuk en uniek, vrouwen hebben namelijk het recht op de dating app. Door dit grote verschil is Bumble een populaire dating app in Nederland geworden.

Voor wie is het bedoeld?

Bumble staat ook wel bekend als de dating app voor feministen, dit komt omdat vrouwen het grootste recht hebben op de app. Vrouwen hebben bij een heteroseksuele match de keuze om een gesprek te beginnen met een man.

Onlangs dat vrouwen de meeste rechten hebben is iedereen welkom op de dating app. Het maakt niet uit waar je woont, hoe je bent of hoe je eruitziet; je kunt de dating app altijd downloaden en er gebruik van maken.

Je kunt misschien denken dat Bumble alleen voor hetero’s is bedoeld, dit kun je gaan denken omdat alleen vrouwen eerste berichten kunnen versturen en geen mannen. Maar dit is niet het geval, mensen die gay zijn kunnen ook gerust van de dating app gebruik maken. Bij een gay-match is het alleen net iets anders geregeld, zo hebben beide personen 24 uur de tijd om een berichtje te sturen en anders verloopt de match.

bumble

Functionaliteiten van de dating app

Je kunt op de dating app van veel handige functionaliteiten gebruik maken. Met de functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken vind je leuke leden en leg je daarmee contact. Daarnaast kun je met functionaliteiten je profiel aanpassen en toegang krijgen tot betaalde functies.

Van deze functionaliteiten kun je op Bumble gebruik maken:

 • Profielen bekijken en swipen.
 • Profielen SuperSwipen, zo val je extra op bij mensen die je erg leuk vindt.
 • Beoordeling over iemand veranderen om hem of haar opnieuw te beoordelen met het swipen, het is een soort tweede kans.
 • Een profiel aanmaken, bekijken en wijzigen.
 • Instellingen aanpassen en zoekvoorkeuren wijzigen.
 • Chatten met andere leden
 • Gebruik maken van Spotlight, hiermee word je getoond aan meer mensen in je omgeving.
 • Zien welke personen jou leuk hebben gevonden.
 • Onbeperkt verlengen van matches, zo vergroot je de kans om een connectie te maken.
 • Opnieuw matchen met verlopen matches.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Tips voor Bumble

Als je de dating app Bumble hebt geïnstalleerd betekent dit niet dat je direct een leuk iemand ontmoet waarmee je een date gaat hebben. Er gaat vaak een tijdje overheen voordat je een date krijgt dankzij de dating app. Maar wij hebben enkele belangrijke tips kunnen vaststellen waarmee je het succes op de dating app vergroot:

 • Voeg meer dan 4 foto’s toe aan je profiel en koppel je Instagram en Spotify met je profiel op Bumble, dit vergroot de kans dat andere gebruikers jou leuk gaan vinden.
 • Vul alle informatie in die je kunt invullen op je profiel, zo kunnen andere gebruikers meer achtergrondinformatie van jou lezen.
 • Stel extra zoekfilters in om mensen te beoordelen die erg goed bij je passen, met een gratis account kun je maximaal 2 van deze extra zoekfilters instellen.
 • Open een gesprek met een goede openingszin, zo heb je meer kans dat hij of zij gaat reageren.
 • Activeer Boost om toegang te krijgen tot meer functionaliteiten.

Bumble kosten

Het gebruik van Bumble is uiteraard volledig gratis, zoals dat ook is op andere dating apps. Als gratis lid kun je bijvoorbeeld een profiel aanmaken, profielen swipen en chatten. Maar om meer mogelijkheden in de dating app te hebben kun je een betaald lidmaatschap afsluiten of coins kopen.

Door coins te gebruiken kun je een profiel SuperSwipen en kun je jezelf in de Spotlight zetten. Om coins te krijgen kun je ze in deze aantallen kopen:

 • 1 coin voor €1,99
 • 5 coins voor €7,99
 • 15 coins voor €20,99
 • 30 coins voor €34,99

Naast coins heb je ook een betaald lidmaatschap die je kunt afsluiten om meer functies op de dating app te hebben. Dat betaalde lidmaatschap heet Boost en je krijgt met dit lidmaatschap toegang om mensen te zien die jou leuk hebben gevonden, kun je opnieuw matchen met personen, matches onbeperkt verlengen, onbeperkt zoekfilters instellen en iemand opnieuw beoordelen.

Zoals je leest krijg je veel voordelen als je het lidmaatschap Boost afsluit, maar het heeft ook de nodige kosten. Dit zijn de kosten van Boost:

 • 1 dag voor €2,99
 • 1 week voor €9,99
 • 1 maand voor €21,99
 • 3 maanden voor €47,99
 • 6 maanden voor €75,99
 • Levenslang voor €129,99

Voordelen van Bumble

De dating app Bumble heeft veel voordelen als je het vergelijkt met andere dating apps, zo is het bijvoorbeeld een hele handige dating app. Je download de app snel en maakt er snel een account op aan. Vervolgens kun je er snel gebruik van maken door profielen te swipen en als je een match hebt kun je chatten met elkaar. Je hoeft slechts een paar klikken en swipes op het scherm doen om van andere functies gebruik te maken.

Wat vooral een groot voordeel voor vrouwen is dat zij het recht hebben om een gesprek te beginnen. Zo krijgen de vrouwen op de dating app geen ongewenste berichten en is de keuze helemaal aan de vrouw om contact met een man te leggen.

Bovendien is de dating app volledig gratis, je bent niet verplicht om een betaald lidmaatschap af te sluiten om bijvoorbeeld berichten te verzenden naar andere leden. Alleen als je bijvoorbeeld wilt zien wie jou leuk heeft gevonden is een betaald lidmaatschap handig.

Nadelen van Bumble

Helaas heeft de dating app niet alleen voordelen, zo zijn er ook nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat er voornamelijk vrouwen op Bumble zijn te vinden en minder mannen. Dit komt omdat het een vrouwvriendelijke dating app is, vrouwen hebben namelijk het recht om een gesprek te beginnen met een man waardoor veel mannen de app niet gebruiken.

Een ander nadeel is dat Bumble niet heel erg populair is. Als je de populariteit vergelijkt met Lexa en Tinder zijn er op Bumble weinig leden te vinden. Zo heb je veel minder kans om leuke singles te ontmoeten in je omgeving.

Bumble downloaden of niet

Als je een vrouw bent is Bumble zeker een aanrader en moet je de dating app installeren. Je hebt namelijk als vrouw het recht om een gesprek te beginnen bij een heteroseksuele match. Dit heeft veel voordelen in vergelijking met andere dating apps.

Maar als je een man bent vinden wij Bumble geen aanrader, dit komt omdat je geen eerste berichtje naar vrouwen kunt sturen. Daardoor ontvang je weinig berichten aangezien mannen in de meeste gevallen een gesprek zouden beginnen. Als man kun je beter een andere dating app installeren, goede alternatieven voor Bumble zijn bijvoorbeeld Relatieplanet en Parship.

Over de dating app

Bumble presenteert zichzelf als een goed alternatief voor Tinder, dit is ook niet vreemd want de mensen die Bumble hebben opgericht zijn voormalige werknemers bij Tinder. Anders dan bij Tinder heb je bij Bumble minder oppervlakkig contact en liggen de normen en waarden hoger.

De dating app is in 2014 opgericht en is al snel een groot succes geworden. De app is namelijk al meer dan 1 miljard dollar waard en verwelkomt wereldwijd meer dan 55 miljoen gebruikers. In totaal heeft de dating app al voor 800 miljoen matches gezorgd en vinden er 10 miljard swipes per maand plaats in de app.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.