betaalde datingsites

Op zoek naar een betaalde datingsite? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel ga je lezen wat de top 8 beste betaalde datingsites zijn. Om een date, relatie of vriendschap te vinden maak je de meeste kans bij een betaalde datingsite. Dit komt doordat betaalde datingsites vaak erg veilig zijn, serieuze leden hebben en er alles aan doen om voor jou iemand te vinden.

De 8 beste betaalde datingsites

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar wat de beste betaalde datingsites zijn. Hiervoor hebben wij meerdere betaalde datingsites getest en gelet op de goedheid, beschikbare functionaliteiten, kosten en de veiligheid. De onderstaande datingsites zijn de beste betaalde datingsites waarop je het meeste succes gaat hebben om de liefde te vinden.

1. Parship – de beste datingsite die betaald is

parship

Parship is volgens ons de best datingsite die betaald is, dit komt onder andere door de goede kwaliteit die je krijgt. De datingsite Parship is de nummer 1 in serieuze relaties en je hebt erg veel kans om een relatie te vinden op de datingsite. Door de goed matching op Parship ontmoet je andere singles die erg goed bij je passen.

Het matchingssysteem op Parship is wetenschappelijk gebaseerd om voor het beste resultaat te zorgen. Het valt dan ook te merken dat de matching op de datingsite erg goed is, je wordt bijvoorbeeld gematcht met personen die passen met je persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl. Hierdoor wordt ruim 1 op de 3 leden succesvol in de liefde, wat een hoger slagingspercentage is dan op de meeste andere datingsites.

Parship is echt een aanrader als je op zoek bent naar een goede datingsite die betaald is. Bovendien kun je er in het begin eerst gratis gebruik van maken!

Kosten van een betaald lidmaatschap op Parship:

 • 6 maanden voor €44,90 per maand
 • 12 maanden voor €39,90 per maand
 • 24 maanden voor €24,90 per maand

Lees meer informatie van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

2. EliteDating – een datingsite voor mensen met niveau

elitedating

Na Parship is EliteDating is de beste datingsite die betaald is. EliteDating is een datingsite die vooral voor hoger opgeleiden en carrièregerichte mensen is bedoeld. Deze betaalde datingsite is erg populair in Nederland, wekelijks melden meer dan 1500 nieuwe leden zich aan.

Door de betaalde functies op EliteDating ontmoet je snel leden die goed bij je passen. Je wordt op deze datingsite eveneens gematcht met andere leden door een goed matchingsprincipe. Hierdoor krijg je elke dag nieuwe matches met personen die passen bij je karakter, levensstijl en voorkeuren.

Je hebt veel kans om succesvol te worden op deze betaalde datingsite, maandelijks vinden meer dan 2500 leden de liefde. Daarnaast kun je is er een mogelijkheid om de betaalde datingsite gratis uit te testen.

Kosten van een betaald lidmaatschap op EliteDating:

 • 3 maanden voor €59,90 per maand
 • 6 maanden voor €44,90 per maand
 • 12 maanden voor €34,90 per maand

Lees meer informatie van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

3. Lexa – ontmoet singles in je omgeving

lexa

Lexa is ook een betaalde datingsite die een aanrader is. Als je een betaald lidmaatschap afsluit op Lexa krijg je veel mogelijkheden waarmee je snel leuke singles in je omgeving vindt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter, matching, handige app en nog veel meer.

Lexa is één van de beste en populairste datingsites in Nederland waar je snel mensen vindt die bij je passen. Bovendien is de datingsite ook erg veilig, zo zijn alle profielen geverifieerd en kun je met speciale instellingen meer controle krijgen over je privacy. Zo kun je zonder zorgen gaan daten en weet je zeker dat je met echt bestaande personen in contact komt.

Kosten van een betaald lidmaatschap op Lexa:

 • 1 maand voor €24,99
 • 3 maanden voor €16,99 per maand
 • 6 maanden voor €9,99 per maand

Lees meer informatie van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

4. e-Matching – vindt gemakkelijk een duurzame relatie

e-matchting

Op zoek naar een duurzame relatie? Dan moet je bij de betaalde datingsite e-Matching zijn. e-Matching is een erg goede datingsite die voornamelijk voor hoger opgeleiden is bedoeld. Alleen mensen met een hbo of wo diploma zijn welkom op de datingsite.

e-Matching is een betaalde datingsite, hierdoor kunnen ze veel meer opties aanbieden dan gratis datingsites. Zo heeft e-Matching bijvoorbeeld een optie om gebruik te maken van een datingcoach. De datingcoach helpt bij het contact leggen tot aan het daten met andere leden.

Veilig daten kan ook op e-Matching, de datingsite neemt veel maatregelen om veiligheid en privacy te waarborgen. Zo worden bijvoorbeeld inactieve profielen na verloop van tijd verwijderd.

Kosten van een betaald lidmaatschap op e-Matching:

 • 1 maand voor €19,95
 • 3 maanden voor €49,95
 • 6 maanden voor €79,95
 • 9 maanden voor €99,95

Lees meer informatie van e-Matching! >

Gratis aanmelden op e-Matching!

5. 50plusmatch – een goede betaalde datingsite voor 50-plussers

50plusmatch

De beste betaalde datingsite voor 50-plussers is 50plusmatch. Het is een datingsite die expliciet bedoeld is voor mensen die ouder zijn dan 50 jaar en op zoek zijn naar vriendschap of een relatie. Het is volgens verschillende consumentenorganisaties de beste datingsite voor 50-plussers. Zo is het als beste getest door televisieprogramma Kassa, als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards en door het consumentenprogramma Radar als beste datingsite voor ouderen aangewezen.

Doordat 50plusmatch een betaalde datingsite is zijn de leden actief op zoek naar elkaar. Dit is namelijk te zien aan het aantal berichten dat de leden naar elkaar sturen, per jaar worden er meer dan 8 miljoen berichten gestuurd tussen de leden.

Probeer 50plusmatch eerst volledig gratis uit voordat je ervoor gaat betalen!

Kosten van een betaald lidmaatschap op 50plusmatch:

 • 1 maand voor €29,95
 • 3 maanden voor €19,95 per maand
 • 6 maanden voor €14,95 per maand
 • 1 jaar voor €9,95 per maand

Lees meer informatie van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

6. Cupify – een goedkope datingsite

cupify

Als je op zoek bent naar een betaalbare datingsite is Cupify zeker een aanrader. Het doel van Cupify is om een datingnetwerk aan te bieden die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk is. Je gaat op de datingsite op een eenvoudige manier op zoek naar vriendschap of de liefde, dit doe je door gebruik te maken van de handige functionaliteiten. Op Cupify kun je van functies gebruik maken zoals een uitgebreide zoekfilter, een Fotozapper en nog meer.

Doordat Cupify een betaalde datingsite is komen er geen nepprofielen op voor. Daarnaast zijn er ook geen chatoperators te vinden die je aan het lijntje houden. Zo weet je zeker dat je met echt bestaande personen in contact komt.

Kosten van een betaald lidmaatschap bij Cupify:

 • 1 maand voor €19,99
 • 2 maanden voor €15,99 per maand
 • 4 maanden voor €11,99 per maand

Lees meer informatie van Cupify! >

Gratis aanmelden op Cupify!

7. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is met meer dan 1.6 miljoen mensen die al gebruik van de datingsite hebben gemaakt de populairste datingsite in Nederland. Daarnaast is het ook nog één van de beste datingsites, Relatieplanet is door consumentenorganisaties al 11 jaar op rij uitgeroepen tot beste en populairste datingsite in Nederland.

De populaire datingsite die betaald is vind je door functies gemakkelijk singles die bij je passen. Door uitgebreide zoek- en filterfuncties vind je iemand die past bij je interesses. Zie je iemand die jou leuk lijkt? Dan kun je een uitgebreid profiel van die persoon bekijken en direct een berichtje sturen.

Relatieplanet is één van de goedkoopste datingsites in Nederland waar het aanmelden volledig gratis is!

Kosten van een betaald lidmaatschap bij Relatieplanet:

 • 1 maand voor €24,95
 • 3 maanden voor €14,95 per maand
 • 6 maanden voor €9,95 per maand

Lees meer informatie van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

8. Be2 – betaalde datingsite voor serieuze singles

be2

Be2 sluit het rijtje van de top 8 beste betaalde datingsites, maar de datingsite Be2 mag zeker niet ontbreken. De datingsite Be2 is een populaire datingsite waar meer dan 750.000 mensen gebruik van hebben gemaakt. Be2 is voornamelijk voor singles bedoeld die serieus op zoek zijn, om die reden moet je ook betalen voor de datingsite.

Een partner voor het leven vinden kan bij Be2, om deze reden maakt de datingsite gebruik van een slim matchingsprincipe. Hierdoor vind je singles die erg goed passen bij je voorkeuren en principes.

Daarnaast is het daten op Be2 ook volledig veilig. Je beheert namelijk volledig je eigen profiel en andere personen hebben geen toegang tot je persoonlijke gegevens. Het aanmelden is volledig gratis.

Kosten van een betaald lidmaatschap bij Be2:

 • 3 maanden voor €49,90 per maand
 • 6 maanden voor €29,90 per maand
 • 12 maanden voor €24,90 per maand

Lees meer informatie van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

Soorten betaalmethodes op een betaalde datingsite

Op betaalde datingsites heb je verschillende methodes waarop je moet betalen, het is maar net afhankelijk van de datingsite welk verdienmodel en betaalmethode het heeft. Bij de meeste datingsites meld je je gratis aan met een gratis lidmaatschap, vervolgens kun je een premium lidmaatschap afsluiten, credits kopen of een combinatie van beide.

Gratis lidmaatschap

Bijna bij alle datingsites en ook bij de bovenstaande betaalde datingsites is het aanmelden volledig gratis. Als je je gratis aanmeldt heb je een gratis lidmaatschap waarmee je beperkte mogelijkheden hebt. Een gratis lidmaatschap is bedoeld om te kijken of de datingsite bij je past en kun je het alvast uittesten. Echter kun je met een gratis lidmaatschap geen berichten verzenden of uitgebreide profielen bekijken.

Wanneer je merkt dat de datingsite bij jou past en je zou graag meer mogelijkheden willen kun je een betaald lidmaatschap afsluiten, credits kopen of een combinatie van beide. Het is per datingsite verschillend.

Betaald lidmaatschap afsluiten

Bij de bovenstaande datingsites en bij de meeste betaalde datingsites moet je een betaald lidmaatschap afsluiten om volledig van de datingsite gebruik te kunnen maken. Je betaalt vooraf een vast bedrag of een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor kun je een bepaalde periode van alle functionaliteiten gebruik maken die op de datingsite beschikbaar zijn.

Vaak zijn betaalde lidmaatschappen af te sluiten voor 1 maand, 3 of 6 maanden. Als je voor een langere periode een betaald lidmaatschap afsluit wordt het al snel een stuk goedkoper en doe je je voordeel ermee. Over het algemeen zijn de meeste mensen 3 tot 6 maanden actief op een datingsite totdat ze succesvol worden en het is slim om voor een vergelijkbare periode een betaald lidmaatschap af te sluiten.

Credits

Een andere betaalmethode van datingsites is dat je credits moet kopen om van bepaalde functionaliteiten gebruik te maken. Bijvoorbeeld om berichten te versturen of om met iemand te flirten heb je steeds één credit nodig. Credits zijn vaak in grote aantallen te koop, zo kun je 100 of 1000 credits in één keer kopen.

Het grote voordeel van deze betaalmethode is dat je geen geld uitgeeft als je niet van de datingsite gebruik maakt. Echter staan datingsites die met credits werken vaak slecht bekend omdat er veel fictieve profielen op deze websites te vinden zijn.

Combinatie van credits en een betaald lidmaatschap

Er bestaat ook een combinatie van credits en een betaald lidmaatschap. Als datingsites van deze combinatie gebruik maken moet je voor bepaalde functies credits betalen en voor andere functionaliteiten heb je een betaald lidmaatschap nodig om toegang te krijgen tot die functies.

De combinatie van credits en een betaald lidmaatschap komt bijna niet voor, dit komt omdat er niet veel voordelen aan zijn. Als je een betaald lidmaatschap moet afsluiten en credits moet kopen leidt dit vaak tot meer kosten voor de mensen die van de datingsite gebruik maken, vandaar dat deze methode niet populair is.

Wat voor opties heb je met een betaald lidmaatschap?

Als je voor een betaalde datingsite kiest moet je maandelijks een bepaald bedrag betalen, wat een kostenpost met zich mee kan brengen. Maar doordat je moet betalen voor een datingsite heb je veel meer kans om vriendschap of de liefde te vinden, dit komt namelijk omdat je van goede functies gebruik kunt maken die je op een gratis datingsite niet hebt.

Matching

Veel datingsites maken gebruik van goede matching om leden te vinden die bij jou passen, hiervoor heb je in de meeste gevallen een betaald lidmaatschap voor nodig. De matching doen ze door een matchingssysteem die mensen voor jou vindt die op meerdere punten bij jou passen. Het matchingssysteem vindt bijvoorbeeld leden die aan jou voorkeuren voldoen, ongeveer dezelfde persoonlijkheid hebben en ongeveer dezelfde levensstijl. Daarnaast zie je op welke punten je met iemand matcht en op welke punten juist niet.

Doordat betaalde datingsites goede matching hebben heb je veel meer kans om iemand te vinden die bij je past en om succesvol in de liefde te worden. Bij gratis datingsites heb je vaak geen goede matching en moet je handmatig naar mensen op zoek die bij je kunnen passen.

Berichten versturen en ontvangen

Als je een betaald lidmaatschap afsluit op een datingsite kun je berichten versturen en ontvangen van andere leden. Zodra je een leuk iemand hebt gevonden door het matchingssysteem kun je die persoon een berichtje sturen. Zo kun je iemand beter leren kennen en een date afspreken.

Bovendien zit er geen limiet aan de berichten die je kunt versturen of ontvangen. Je kunt onbeperkt van deze functie op datingsites gebruik maken.

Veiligheid

Bij betaalde datingsites is de veiligheid veel beter dan bijvoorbeeld bij gratis datingsites. Op datingsites waarvoor je moet betalen zijn alleen maar geverifieerde profielen en zijn geen nepprofielen of chatoperators te vinden. Daarnaast kun je ongewenst gedrag melden aan de datingsite of profielen blokkeren, zo kun je op een veilig manier van een datingsite gebruik maken.

Bovendien hebben datingsites waarvoor je moet betalen ook verschillende keurmerken die staan voor veiligheid en betrouwbaarheid. Vaak beschikken datingsites over het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Aan deze keurmerken kun je herkennen dat de datingsite betaald en volledig veilig is.

Betaalde datingsites versus gratis datingsites

Zoals je hierboven leest heb je op betaalde datingsites veel meer mogelijkheden dan op gratis datingsites. Daarom is het verstandig om een betaalde datingsite te kiezen als je serieus op zoek bent naar de liefde.

Gratis datingsites zijn alleen geschikt als je net nieuw bent met het online daten of je wilt kijken wat een datingsite inhoudt. Dan kun je lid worden van een gratis datingsite en daarop online daten. Echter is de veiligheid niet gegarandeerd op gratis datingsites en kom je veel inactieve profielen tegen.

Als je op zoek bent naar een betaalde datingsite kun je het beste één van de bovenstaande datingsites kiezen. Op de bovenstaande datingsites maak je veel kans om de liefde of vriendschap te vinden.

Lees ook: Dit zijn de 10 beste gratis datingsites!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.