betrouwbare datingsites

Op zoek naar de liefde maar geen zin om te betalen voor een datingsite? Dan zijn gratis datingsites een goede keuze. Op gratis datingsites kun je volledig gratis gebruik maken van alle functies en ontmoet je zo gratis de liefde van je leven. Ben je op zoek naar een gratis datingsite? Dan ben je hier op het goede adres! In dit artikel lees je wat de top 10 beste gratis datingsites zijn. Op deze gratis datingsites word je gegarandeerd succesvol.

Top 10 beste en populairste gratis datingsites

1. Lexa – ontmoet gratis singles in je omgeving

lexa

Op zoek naar singles in je omgeving? Dan moet je op Lexa zijn. Lexa is voor degene die gratis singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door handige zoekfuncties vind je snel singles die bij je passen en kun je door middel van een paar klikken een berichtje sturen.

Lexa is niks voor niks één van de populairste datingsites in Nederland, dit komt namelijk omdat je gratis kunt daten bij Lexa. Op Lexa kun je van erg veel functionaliteiten gratis gebruik maken. Zo kun je een gratis profiel aanmaken, word je gratis gematcht met leden en kun je onbeperkt profielen bekijken.

Lexa is een veilige gratis datingsite, alle profielen op de datingsite zijn geverifieerd en met speciale instellingen krijg je meer controle op je privacy.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis gebruik maken van Lexa!

2. HappyPancake – gratis daten voor serieus leuke mensen

happypancake

HappyPancake is voor serieus leuke mensen die gratis willen daten. Het motto van HappyPancake luidt: het vinden van ware liefde zou nooit iets moeten kosten, daarom vraagt HappyPancake niks voor het gebruik van de website. Happypancake is een erg populaire datingsite in Zweden en Noorwegen, echter is HappyPancake in Nederland minder populair.

Veilig daten is een belangrijke prioriteit van HappyPancake, de kwaliteit van de leden staat voorop. Daarom is er een speciaal team dat ieder profiel individueel beoordeeld op echtheid om voor een veilige en serieuze date-omgeving te zorgen.

Op HappyPancake is iedereen welkom, het maakt niet uit wie of hoe je bent.

Lees meer informatie & review van HappyPancake! >

Hier te vinden: HappyPancake.nl

3. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest. Al 11 jaar op rij heeft Relatieplanet een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite.

Relatieplanet is niet voor niets de populairste datingsite in Nederland, je kunt Relatieplanet namelijk volledig gratis gebruiken! Sterker nog, je hoeft je niet aan te melden om gebruik maken van Relatieplanet. Wanneer je op Relatieplanet komt kun je eerst profielen bekijken van leden die bij je passen, zonder dat je lid wordt van de datingsite. Wanneer Relatieplanet bevalt kun je gratis een profiel aanmaken.

Met een gratis profiel op Relatieplanet kun je van erg veel functies gebruik maken. Zo heb je onbeperkt toegang tot alle profielen, ontvang je berichten van andere leden en kun je interesse tonen in leuke leden.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

4. MetJou – een leuke en gratis datingsite

metjou

Wanneer je op zoek bent naar een gratis datingsite, moet je eens kijken naar de datingsite MetJou. De datingsite MetJou is handig en gratis te gebruiken. Door handige functionaliteiten ontmoet je razend snel leden die bij je passen, dit heeft ervoor gezorgd dat de datingsite erg populair is geworden.

Van veel functionaliteiten op MetJou is volledig gratis gebruik te maken. Zo kun je zonder geld uit te geven door een geavanceerde zoekfunctie leden vinden die passen bij je interesses en voorkeuren. Ook kun je gratis andere profielen aan favorieten toevoegen, gratis gebruik maken van fotozapper (soort gelijke functie als Tinder) en berichten ontvangen.

Door een paar klikken schrijf je je volledig gratis in op MetJou en kun je er direct gebruik van maken.

Lees meer informatie & review van MetJou! >

Gratis gebruik maken van MetJou!

5. Knuz – een leuke gratis datingsite

knuz

Knuz is een leuke gratis datingsite die redelijk populair is. Meer dan 600.000 mensen zijn al ingeschreven geweest op Knuz, echter is Knuz niet populair in vergelijking met de datingsites Relatieplanet en Lexa.

Knuz is voor iedereen bedoeld, je vindt op de datingsite singles van alle leeftijden en doelgroepen. Door het hele land zijn singles ingeschreven op Knuz.

Maak je liever gebruik van een datingsite op je mobiel? Je kunt Knuz gemakkelijk gebruiken op je mobiel. De website is mobiel vriendelijk, zo kun je overal en altijd de datingsite gebruiken. Knuz heeft helaas geen dating app beschikbaar.

Lees meer informatie & review van Knuz! >

Hier te vinden: Knuz.nl

6. Cupify – dating zonder poespas

cupify

Op Cupify kun je daten zonder poespas. Cupify biedt een uitgebreid netwerk aan om snel en eenvoudig op zoek te gaan naar de ideale partner. Het doel van Cupify is om een datingsite aan te bieden die betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen.

Wanneer je op zoek bent naar een gratis datingsite, is Cupify een aanrader. Je kunt betaalbaar daten op de datingsite. Van bijna alle functionaliteiten is gratis gebruik te maken, zo kun gratis de liefde vinden. Alleen om berichten te verzenden heb je een abonnement nodig. De kosten van een abonnement zijn erg laag, het is een goed betaalbare datingsite.

In tegenstelling tot veel andere gratis datingsites, maakt Cupify geen gebruik van nepprofielen. De datingsite is er zelfs fel op tegen, op Cupify zul je dus geen chatoperators vinden die je aan het lijntje houden. Het motto van de datingsite is fair play.

Lees meer informatie & review van Cupify! >

Gratis gebruik maken van Cupify!

7. Parship – de nummer 1 datingsite in serieuze relaties

parship

Net zoals de bovenstaande gratis datingsites, is Parship ook een erg goede datingsite die gratis is. Parship is bedoeld voor mensen die een serieuze relatie zoeken, de datingsite is namelijk de nummer 1 datingsite in serieuze relaties.

Parship is een erg populaire datingsite in Nederland, dit komt voornamelijk door het uitmuntende matchingssysteem dat de datingsite gebruikt. Door het matchingssysteem word je gematcht met leden die passen bij je voorkeuren en persoonlijkheid. Zo ontmoet je binnen enkele ogenblikken leden die bij je passen.

Zonder dat je geld uitgeeft maak je gebruik van Parship. Je wordt helemaal gratis gematcht met leden die echt bij je passen, vervolgens kun je gratis profielen bekijken en contact opnemen met andere leden. Alleen voor dat laatste is een abonnement nodig. Parship is dus niet geheel gratis, maar het is een absolute aanrader!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis gebruik maken van Parship!

8. Singlesplace – met meer dan 30.000 actieve leden

singlesplace

Singlesplace is een 100% gratis datingsite, de datingsite telt meer dan 30.000 actieve leden. Via chatrooms leer je ander leden kennen. Je kunt op Singlesplace terecht als je op zoek bent naar een date, vriendschap of een relatie. Iedereen is welkom op de datingsite.

Je kunt gratis interesse versturen, reacties plaatsen onder dating profielen en je hebt een gratis online mailbox. Singlesplace rekent geen verborgen kosten.

Daarnaast hoef je je niet eerst te registeren om profielen te kunnen zien op de datingsite. Wanneer je op Singlesplace komt, kun je eerst zoeken gaan naar een leuk iemand en hoef je dan pas lid te worden van de datingsite.

Hier te vinden: Singlesplace.nl

9. Be2 – voor serieuze singles

be2

Be2 is net zoals Relatieplanet en Lexa een erg populaire datingsite in Nederland. Meer dan 750.000 mensen in Nederland zijn al ingeschreven geweest op Be2. Naast dat het in Nederland een populaire datingsite is, is het wereldwijd een populaire datingsite. In meer dan 40 landen verwelkomt Be2 meer dan 21 miljoen leden en daar komen tot 20.000 nieuwe leden dagelijks bij.

Be2 is bedoeld voor singles die serieus op zoek zijn naar een vaste relatie. Daar gaat het principe ook uit van de datingsite, Be2 helpt je graag aan een partner voor het leven. Om een partner voor het leven te vinden maakt Be2 gebruik van een slimme matchingsformule. Door de matchingsformule leer je mensen kennen die echt bij je passen.

Helaas is Be2 niet volledig gratis, zo heb je bijvoorbeeld een abonnement nodig om berichten te kunnen versturen. Gelukkig kun je van bijna alle andere functionaliteiten wel gratis gebruik maken, zo kun je (bijna) volledig gratis op zoek gaan naar de grote liefde!

Lees meer informatie & review van Be2! >

Gratis gebruik maken van Be2!

10. Datingeasy  – gratis en gemakkelijk daten

datingeasy

Als je dacht dat online daten moeilijk is, heb je dit mis. Datingeasy is een overzichtelijke en eenvoudige datingsite, waarvan gratis gebruik is te maken. Je ontmoet op een eenvoudige manier mensen die bij je passen en komt op een gemakkelijk manier met ze in contact. Zo heb je binnen de kortste keren een date met iemand die je op Datingeasy hebt ontmoet.

Datingeasy in een redelijk populaire datingsite in Nederland, dagelijks melden meer dan 250 nieuwe leden zich aan bij de datingsite. Iedereen is welkom op Datingeasy, het maakt niet uit hoe of wie je bent.

Wanneer je op zoek bent naar een gratis en eenvoudige datingsite, is Datingeasy zeker het proberen waard!

Lees meer informatie & review van Datingeasy! >

Gratis gebruik maken van Datingeasy!

Waarom kiezen voor een gratis datingsite?

Er zijn een heleboel mensen die kiezen voor een gratis datingsite. De belangrijkste reden om te kiezen voor een gratis datingsite is dat je gratis de liefde kunt vinden. Nadat je je aanmeldt bij een datingsite kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

Een andere reden om te kiezen voor een gratis datingsite is dat je kunt kijken of een datingsite wel iets voor jou is. Misschien ben je er niet zeker van of een datingsite iets voor jou is. Dan kun je je aanmelden bij een gratis datingsites om te ontdekken of een online datingsite wel iets voor jou is.

Gratis datingsites vergelijken

Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen de bovengenoemde gratis datingsites. De ene datingsite is beter, een andere datingsite is weer populairder en weer een andere is niet volledig gratis. Hierdoor kan de vraag ontstaan: Wat is nou de beste gratis datingsite? Om antwoordt op die vraag te krijgen is het belangrijk om datingsites te vergelijken.

Door datingsites te vergelijken wordt het helder welke datingsites het beste bij je passen. In onderstaande vergelijker geef je precies aan wat je wensen en eisen zijn, waarna je de beste datingsites die bij je passen krijgt te zien.

Volledig gratis datingsites

Er zijn veel datingsites in Nederland die gratis zijn. Op die datingsites is het volledig gratis om je aan te melden en kun je van veel functionaliteiten gratis gebruik maken. Echter om berichten te kunnen versturen en te ontvangen heb je een abonnement nodig. Deze datingsites zijn dus niet volledig gratis.

In Nederland heb je een heel aantal datingsites die volledig gratis zijn. Van deze datingsites kun je dus volledig gratis gebruik maken, en kom je achteraf niet voor onverwachtse kosten te staan. Echter zijn op veel van die volledig gratis datingsites nepprofielen te vinden en/of zijn die datingsites onveilig.

Het is dus oppassen op een datingsite die echt volledig gratis is. Gelukkig zijn er wel een aantal volledig gratis datingsites die veilig en betrouwbaar zijn.

Dit zijn enkele volledig gratis datingsites die veilig en betrouwbaar zijn:

Verdienmodellen van gratis datingsites

Je zult misschien denken, hoe verdienen gratis datingsites hun geld als leden geen abonnementskosten betalen? Want gratis datingsites willen natuurlijk ook iets verdienen en moeten de onkosten kunnen vergoeden.

Voor gratis datingsites zijn verschillende verdienmodellen mogelijk, het ene verdienmodel is betrouwbaarder dan de ander. Elke datingsite heeft zijn eigen verdienmodel waar een bepaalde strategie achter schuil gaat. Op een datingsite valt vaak al snel te zien welk verdienmodel het gebruikt, de ene datingsite doet het door middel van een premium lidmaatschap of door advertenties op de website te tonen. Door deze verdienmodellen verdienen gratis datingsites hun geld:

Abonnementskosten van een premium lidmaatschap

De meeste datingsites in Nederland maken gebruik van dit verdienmodel, namelijk abonnementskosten van een premium lidmaatschap. Dit verdienmodel is volledig betrouwbaar en veilig.

Bij dit verdienmodel kun je je gratis op de datingsite aanmelden en er gebruik van maken. Zo kun je leden zoeken die bij je passen, uitgebreide profielen bekijken en leden toevoegen aan favorieten. Echter om toegang te krijgen tot berichten versturen en ontvangen is een premium lidmaatschap nodig. Een premium lidmaatschap sluit je af tegen een kleine vergoeding per maand.

Advertenties op een datingsite

Dit verdienmodel vindt voornamelijk plaats op datingsites die echt volledig gratis zijn. Datingsites die volledig gratis zijn hebben onkosten, en die vergoeden ze door advertenties te tonen op de website. Wanneer je een datingsite gebruikt die dit verdienmodel heeft zie je regelmatig advertenties in beeld komen.

Gelukkig ervaar je niet al te veel last van de advertenties op de datingsite, je wordt niet lastiggevallen door de advertenties.

Dit verdienmodel is tevens ook betrouwbaar.

Aanschaffen van eenmalige extra’s op een datingsite

Je hebt ook datingsites waar je eenmalig extra’s moet kopen om toegang te krijgen tot alle functionaliteiten van de datingsite. Zo schaf je eenmalig extra’s aan op een datingsite om bijvoorbeeld berichten te ontvangen en te verzenden. Je betaalt eenmalig een bedrag, in plaats van een maandelijks abonnement wat op de meeste datingsites is.

Dit verdienmodel is niet geheel betrouwbaar, aangezien het onhandig is en omdat de meeste datingsites dit verdienmodel niet hebben. Wanneer je dit verdienmodel tegenkomt op een datingsite, is de datingsite mogelijk niet geheel veilig en betrouwbaar.

Samenwerking met partners

Je hebt ook datingsites die samenwerken met partners om aan inkomsten te komen. Dit verdienmodel is onbetrouwbaar, je kunt beter niet lid worden van een datingsite die samenwerkt met partners.

Een datingsite kan bijvoorbeeld persoonlijke gegevens delen met een partner. Hiervoor krijgt de datingsite vervolgens een vergoeding.

datingsites voor autisten

3 tips om veilig te daten op een gratis datingsite

Gratis datingsites zijn vaak minder goed beveiligd dan datingsites waarvoor je moet betalen, dit is een groot nadeel aan gratis datingsites. Daarom lees je hier aan het einde van het artikel 3 tips om veilig te daten op gratis datingsites.

Tip 1 deel niet te veel gegevens van jezelf

Wanneer je bent ingeschreven op een gratis datingsite, is het verstandig om niet te veel gegevens van jezelf te delen. Iemand met een kwade bedoeling kan misbruik maken van je gegevens die op een datingsite vermeldt staan.

Het beste is om alleen de basisgegevens van jezelf te vermelden, bijvoorbeeld je naam, woonplaats, leeftijd en interesses. Meer gegevens zijn niet nodig om te vermelden. Zo kun je veilig daten en kan iemand geen misbruik maken van je gegevens.

Lees ook: 10 tips om veilig te daten!

Tip 2 let op met wie je in contact komt

Op een gratis datingsite moet je oppassen met wie je in contact komt. Omdat sommige gratis datingsites niet goed zijn beveiligd, zijn deze datingsites toegankelijk voor oplichters. Wanneer je lid bent van een gratis datingsite moet je dus erg goed oppassen met wie je in contact komt en wie je kunt vertrouwen.

Wil je volledig veilig daten? Dan moet je je aanmelden op een betrouwbare datingsite. Betrouwbare datingsites zijn goed beveiligd en daar kun je daten met een gerust hart.

Lees ook: Zo herkent je datingfraude!

Tip 3 neem de tijd

Wanneer je een leuk iemand hebt ontmoet op een gratis datingsite, is het beste om de tijd te nemen. Spreek niet te snel af met een persoon die je hebt ontmoet via een gratis datingsite. Neem de tijd om iemand te leren kennen door te chatten. Je kunt gerust een lange tijd met iemand chatten via de datingsite, zo kun je iemand beter leren kennen en kun je later altijd gaan daten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.