beste datingsites voor alleenstaande ouders

Je bent als alleenstaande ouder misschien wel op zoek naar de liefde. Echter heb je als alleenstaande ouder geen tijd om uren op zoek te gaan naar de liefde, alleenstaande ouders hebben het veelal druk met werken en het zorgen voor de kinderen. Daarom zijn er speciale datingsites voor alleenstaande ouders ontwikkeld. In dit artikel lees je de 9 beste datingsites voor alleenstaande ouders.

De 9 beste datingsites voor alleenstaande ouders

Er zijn speciale datingsites ontwikkeld die als doelgroep alleenstaande ouders hebben. Hierop kom je andere alleenstaande ouders tegen die ook op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Zo hoef je geen uren te zoeken op een datingsite om een potentiële partner te vinden, maar kom je direct in contact met andere alleenstaande ouders.

Dedatingwijzer.nl heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wat de beste datingsites voor alleenstaande ouders zijn. Hiervoor hebben wij tientallen datingsites getest en gekeken waar de meeste alleenstaande ouders zijn en welke datingsites het beste zijn. Dit zijn de beste datingsites voor alleenstaande ouders:

1. Parship – de beste datingsite voor alleenstaande ouders

parship

Parship is één van de beste en populairste datingsites in Nederland en is de nummer 1 datingsite in serieuze relaties. Je hebt als alleenstaande ouder veel kans om succesvol te worden op Parship, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol. Dit slagingspercentage is hoger dan op andere datingsites voor alleenstaande ouders.

Je ontmoet snel en gemakkelijk leden die bij je passen op Parship. Je wordt namelijk gematcht door een uitgebreid matchingssysteem met leden die passen bij je voorkeuren en persoonlijkheid. Zo vind je binnen enkele ogenblikken alleenstaande ouders of singles die bij je passen.

Op Parship zijn duizenden alleenstaande ouders te vinden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het aanmelden is op Parship volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

2. Lexa – ontmoet alleenstaande ouders in je omgeving

lexa

Op zoek naar alleenstaande ouders of singles in je omgeving? Dan ben je bij Lexa op de juiste plek. Lexa is voor degene bedoeld die op zoek is naar singles in zijn of haar omgeving. Door handige functionaliteiten ontmoet je snel leden die bij je passen, zo kun je gebruik maken van een geavanceerde zoekfilter en kun je snel leden beoordelen met een match-spel.

Naast de datingsite, kun je ook gebruik maken van de dating app van Lexa. De dating app van Lexa is na Tinder de populairste dating app in Nederland. Met de app ontmoet je nog gemakkelijker alleenstaande ouders of singles die bij je passen.

Lexa is niet alleen een populaire datingsite voor alleenstaande ouders, maar de datingsite is voor iedereen bedoeld die op zoek is naar de liefde. Het is echt een aanrader, het aanmelden is gratis!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

3. Alleenstaande-Mamas – speciaal voor alleenstaande moeders

alleenstaande mamas

Op Alleenstaande-Mamas kunnen alleenstaande mama’s zich aanmelden om andere alleenstaande ouders te ontmoeten. Op de datingsite kun je terecht om een leuke partner of vriendschap te vinden.

De datingsite Alleenstaande-Mamas is erg goed, het is namelijk een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke datingsite. Met een paar gegevens ben je al ingeschreven en kun je direct gebruik maken van de datingsite. Op de datingsite vind je een ruim aanbod aan alleenstaande ouders door het hele land. Wanneer je bent aangemeld op de datingsite krijg je veel matches te zien, waar je een berichtje naar toe kunt sturen.

Alleenstaande-Mamas is fel tegen nepprofielen, op de datingsite zijn geen chatoperators te vinden die je aan het lijntje houden. Het motto van de datingsite is fair play.

Lees meer informatie & review van Alleenstaande-Mamas! >

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mamas!

4. Alleenstaande-Papas – alleen voor alleenstaande vaders bedoeld

alleenstaande papas

Alleenstaande-Papas is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest bezochte en gewaardeerde community’s voor alleenstaande ouders en singles. Iedereen is op Alleenstaande-Papas welkom die wil daten met een alleenstaande ouder.

Het is een overzichtelijke en eenvoudige datingsite, waarvan gratis gebruik is te maken. Je ontmoet op een eenvoudige manier mensen die bij je passen en je kunt direct met ze in contact komen. Zo heb je binnen de kortste keren een date afgesproken met een andere alleenstaande ouder.

Alleenstaande-Papas heeft een goede klantenservice die altijd bereikbaar is. De klantenservice is dagelijks bereikbaar, zelfs ’s avonds en in het weekend.

Ben je een alleenstaande vader? Dan is de datingsite Alleenstaande-Papas echt een aanrader! Het aanmelden is volledig gratis.

Lees meer informatie & review van Alleenstaande-Papas! >

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Papas!

5. EliteDating – voor hoogopgeleide alleenstaande ouders

elitedating

EliteDating is één van de beste datingsites voor alleenstaande ouders. Op de datingsite kom je in contact met andere alleenstaande ouders met dezelfde interesses en gewoontes.

EliteDating werkt met een uitgebreide matchingssysteem, hierdoor ontmoet leden die goed bij je passen. Op basis van een persoonlijkheidstest krijg je matches te zien van personen die passen bij je persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl. Zo hoef je geen uren te zoeken op de datingsite om leden te vinden die bij je passen.

85% van de leden op EliteDating heeft een bovengemiddeld opleidingsniveau. EliteDating is dus vooral bedoeld voor hoger opgeleiden, maar mensen die minder hoogopgeleid zijn ook welkom op de datingsite.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

6. Alleenstaande-Vaders – ontmoet alleenstaande vaders en moeders bij jou in de buurt

alleenstaande vaders

Alleenstaande-Vaders is een populaire datingsite voor alleenstaande ouders, wekelijks schrijven meer dan 1000 nieuwe leden zich in op de datingsite. Daarnaast heb je veel kans van slagen op Alleenstaande-Vaders, ruim 1 op de 3 leden vindt een partner door de datingsite.

Op Alleenstaande-Vaders kun je veilig daten. De redactie van de datingsite controleert meerdere malen per dag de profielgegevens van haar leden, dit doen ze om ervoor te zorgen dat er geen nepprofielen op de datingsite komen.

Je kunt de datingsite altijd en overal gebruiken, het maakt niet uit wat voor apparaat je gebruikt. Er wordt een aangepast variant van de datingsite weergegeven op je smartphone, tablet of computer.

Lees meer informatie & review van Alleenstaande-Vaders! >

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Vaders!

7. Alleenstaande-moeders – speciaal ontwikkeld voor moeders die alleenstaand zijn

alleenstaande moeders

Op Alleenstaande-moeders ontmoet je snel alleenstaande moeders en vaders bij jou in de buurt. Nadat je gratis bent ingeschreven kun je direct op zoek gaan naar een geschikt partner. En kun je handig gebruik maken van het chatsysteem op de datingsite.

Veiligheid en anonimiteit vindt de datingsite Alleenstaande-moeders belangrijk. De gegevens op de datingsite worden beveiligd met een SSL-certificaat en worden profielen meerdere malen per dag gecontroleerd op echtheid.

Op Alleenstaande-moeders ontmoet je gescheiden ouders die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie. Er is een mooie verdeling tussen het aantal ingeschreven mannen en vrouwen op de datingsite, 52% van de leden is vrouw en 48% is man.

Lees meer informatie & review van Alleenstaande-Moeders! >

Gratis aanmelden op Alleenstaande-moeders!

8. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite van Nederland, al 11 jaar op rij is dit zo. Ruim 1.6 miljoen Nederlanders hebben zich al ingeschreven op de datingsite. Op Relatieplanet kun je veel alleenstaande ouders vinden die op zoek zijn naar een nieuw avontuur.

Relatieplanet telt veel actieve leden, meer dan 75.000 mensen maken actief gebruik van de datingsite. Veel van die leden zijn alleenstaande ouders, die net zoals jij een nieuwe partner zoeken.

Met een paar gegevens ben je al gratis ingeschreven op de datingsite en kun je direct op zoek gaan naar andere alleenstaande ouders.

Heb je vragen, tips of klachten? Je kunt altijd terecht bij de klantenservice van Relatieplanet. De klantenservice is elke dag 12 uur lang telefonisch bereikbaar.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

9. Be2 – ontmoet andere alleenstaande ouders die serieus op zoek zijn

be2

Be2 is de snelst groeiende matchmakingdienst ter wereld. Meer dan 21 miljoen leden maken gebruik van de datingsite en dagelijks komen daar tot 20.000 nieuwe leden bij. Onlangs dat Be2 een internationale datingsite is, is de datingsite apart gefocust op ieder land. Je ontmoet op Be2 alleen Nederlandse singles en alleenstaande ouders, meer dan 750.000 mensen in Nederland hebben al gebruik gemaakt van Be2.

Op Be2 hoef je niet eindeloos te zoeken naar alleenstaande ouders die bij je passen. Je ontmoet namelijk binnen enkele minuten al singles en alleenstaande ouders die bij je passen, dit komt doordat de datingsite gebruik maakt van een slimme liefdestest. Op basis van de liefdestest word je gematcht met andere leden die op verschillende vlakken bij je passen.

Wanneer je een alleenstaande ouder bent is Be2 een aanrader! Het aanmelden op de datingsite is volledig gratis, zo kun je kijken of het bij je past.

Lees meer informatie & review van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

Alleenstaande ouders en de liefde

In Nederland zijn veel alleenstaande ouders, er waren in 2018 ruim een half miljoen eenoudergezinnen. Dit aantal eenoudergezinnen is ongeveer 22 procent van de gezinnen. In de meeste gevallen is het een alleenstaande moeder met één of meerdere kinderen.

Als alleenstaande ouder heb je het vaak erg druk, je moet aan de verwachtingen voldoen van je werkgever en je moet de kinderen genoeg aandacht geven. Bovendien moet het huishouden ook nog gebeuren. Door een drukke agenda heb je geen tijd voor andere zaken, zoals lichaamsbeweging of het vinden van een nieuwe partner.

Daarnaast heb je na een stukgelopen relatie vaak een lange periode nodig om dit te verwerken. Liefdesverdriet heeft nou eenmaal veel tijd nodig om verwerkt te worden. Gelukkig ben je na verloop van tijd over liefdesverdriet heen en ben je toe aan een nieuw hoofdstuk in de liefde.

Echter kan het vinden van een nieuwe relatie als alleenstaande ouder moeilijk zijn. Veel singles zonder kinderen haken af bij het feit dat je kinderen hebt, dit is natuurlijk erg vervelend. Maar dit mag geen reden zijn om niet op zoek te gaan naar de liefde. Er zijn daarom speciale datingsites voor alleenstaande ouders ontwikkeld, hierop ontmoeten alleenstaande ouders elkaar voor een vriendschap, date of een langdurige relatie.

Datingsites voor alleenstaande ouders

Op reguliere datingsites is het voor alleenstaande ouders iets lastiger om de liefde te vinden, dit komt doordat veel singles afhaken bij het feit dat je kinderen hebt. Daarom zijn er speciale datingsites voor alleenstaande ouders ontwikkeld, hierop ontmoeten alleenstaande ouders elkaar.

Je hebt veel kans om een nieuwe partner te ontmoeten op datingsites voor alleenstaande ouders. Op datingsites zoals Alleenstaande-Vaders en Alleenstaande-Moeders worden ruim 1 op de 3 leden succesvol. Dit is een hoog slagingspercentage wat niet op iedere datingsite voorkomt.

Op datingsites voor alleenstaande ouders word je vaak al automatisch gematcht met andere alleenstaande ouders. Zo ontmoet je op een gemakkelijke manier andere alleenstaande ouders die op verschillende vlakken bij je passen.

Datingsites voor alleenstaande ouders vergelijken

Het kan lastig zijn om een datingsite te kiezen. Dit komt doordat er veel verschillende datingsites op de markt zijn, en iedere datingsite heeft zo zijn voor- en nadelen. De ene datingsite werkt met een matchingssysteem en een andere datingsite heeft een handige dating app.

Om een datingsite voor alleenstaande ouders te kiezen die goed bij je past en waarop je succesvol wordt, is het belangrijk om datingsites te vergelijken. Door datingsites te vergelijken kom je erachter welke datingsite bij je past en welke niet.

Hieronder vind je een handige tool om datingsites te vergelijken. Je kunt precies aangeven wat je intenties en wensen zijn, waarna je de beste datingsites voor jou te zien krijgt.

3 datingtips voor datingsites voor alleenstaande ouders

Tip 1 verberg niet dat je kinderen hebt

Als alleenstaande ouder kan het lastig zijn om de liefde te vinden, dit komt omdat veel singles afhaken bij het feit dat je kinderen hebt. Maar dit is geen reden om te verbergen dat je kinderen hebt.

Je kunt natuurlijk verbergen dat je kinderen hebt en veel aandacht van andere singles krijgen op de datingsite, maar je gaat hem of haar teleurstellen als je vertelt dat je kinderen hebt. Het is dus beter om te vermelden in je dating profiel dat je kinderen hebt. Hier hoef je je niet voor te schamen, wees er juist trots op. Er zijn genoeg andere alleenstaande ouders die ook op zoek zijn naar een nieuwe partner.

Tip 2 Geniet ervan om een nieuwe relatie te vinden

Hier een tip die niet zoveel met datingsites te maken heeft, maar wat wel een belangrijke tip is.

Veel alleenstaande ouders zijn terughoudend om een nieuwe relatie te vinden. Ze zijn bang dat het op een mislukking uitloopt en hebben het een en andere al meegemaakt op liefdesgebied, daarom zijn alleenstaande ouders vaak terughoudend in het vinden van de liefde.

Je moet er juist van genieten om een nieuwe relatie te vinden. Je leert nieuwe mensen kennen en hier moet je niet terughoudend van zijn. Wanneer je echt een nieuwe relatie wil vinden moet je er juist van genieten.

Tip 3 Ga snel op date

Soms hebben alleenstaande ouders de neiging om lang te chatten met iemand voordat ze afspreken. Het is beter om na een paar gesprekken met iemand al op date te gaan. Als je op date gaat leer je iemand beter kennen en kan die persoon heel anders zijn dan dat je dacht.

Wat heb je liever? Maanden met iemand chatten en dan op een date erachter komen dat die persoon niet bij je past. Of heb je liever snel op date gaan en dan erachter komen dat iemand niet bij je past?

Ik ben een fan van het laatste, je wordt hiermee minder teleurgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.