datingsites voor 50-plussers

50-plussers zijn vaak niet helemaal thuis op het internet en vinden het vaak lastig om zich in te schrijven op een datingsite. Daarom zijn er speciale datingsites die gericht zijn op de doelgroep 50-plussers, deze datingsites bieden meer ondersteuning en is het inschrijven op deze datingsites een stuk eenvoudiger.

Wanneer je op zoek bent naar een datingsite voor 50-plussers ben je hier op de juiste pagina. In dit artikel lees je de 10 beste datingsites voor 50-plussers. Ook lees je welke datingsite voor 50-plussers je moet kiezen, de voordelen ervan, hoe het aanmelden werkt en kun je aan het einde van dit artikel datingsites voor 50-plussers vergelijken.

De 10 beste datingsites voor 50-plussers

Dedatingwijzer.nl heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wat de beste datingsites voor 50-plussers zijn. Hiervoor hebben wij tientallen datingsites uitgebreid getest en van iedere datingsite een review geschreven. De beste datingsites voor 50-plussers hebben wij hieronder benoemd. Als een datingsite je aanspreekt kun je er meer informatie over lezen of je direct gratis aanmelden op de datingsite.

1. 50plusmatch – de beste datingsite voor 50-plussers

50plusmatch

Ben je een 50-plusser en op zoek naar een datingsite? Dan is 50plusmatch de beste keuze voor jou! 50plusmatch is de beste datingsite voor 50-plussers, dit is door verschillende consumentenorganisaties bevestigd.

Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa, als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards en is 50plusmatch als beste datingsite aangewezen in de categorie datingsites voor ouderen door het consumentenprogramma Radar. Daarnaast beveelt 96% van de leden 50plusmatch aan en leden beoordelen 50plusmatch gemiddeld met een 8.4!

Leden op 50plusmatch zijn actief op zoek naar een relatie of vriendschap, dit is af te leiden aan het aantal berichten dat verzonden wordt tussen de leden op de datingsite. Per jaar worden er meer dan 8 miljoen berichten verstuurd tussen de leden!

Je kunt ook gratis gebruik maken van de dating app van 50plusmatch, hiermee kun je altijd en overal daten.

Neem gerust een kijkje op de datingsite, het aanmelden op 50plusmatch is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

2. Ourtime – voor actieve 50-plussers

ourtime

Ourtime is een datingsite waar gelijk stemmige singles van boven de 50 elkaar ontmoeten. Op Ourtime ontmoet je op een gemakkelijk manier 50-plussers die bij je passen. Door een uitgebreide zoekfilter vind je snel leden die bij je passen. Wanneer je iemand ziet die je leuk vindt, kun je direct contact leggen door de chat op Ourtime.

De datingsite organiseert activiteiten voor de leden. Op deze activiteiten kun je andere 50-plussers ontmoeten die ook op zoek zijn naar de liefde of vriendschap. De activiteiten zijn verschillend, de ene keer maak je een wandeling en de andere keer ga je een hapje eten met elkaar. Het is erg leuk om aan deze evenementen deel te nemen, je ontmoet namelijk op een leuke manier nieuwe mensen.

Ben je een actieve 50-plusser en op zoek naar mensen in je omgeving? Meld je dan gratis aan op Ourtime!

Lees meer informatie & review van Ourtime! >

Gratis aanmelden op Ourtime!

3. 50liefde – speciaal ontwikkeld voor 50-plussers

50liefde

Veel 50-plussers voelen zich niet helemaal thuis op het internet, en vinden het mogelijk lastig om een datingsite te gebruiken. Hier heeft 50liefde extra rekening mee gehouden, de datingsite is speciaal ontwikkeld voor 50-plussers.

De datingsite is zo ontwikkeld dat het inschrijfproces een stuk eenvoudiger is, is de datingsite extra gemakkelijk te gebruiken en kom je op een gemakkelijke manier in contact met de klantenservice. De klantenservice staat altijd voor leden klaar om te helpen bij het gebruik van de datingsite.

Je hebt veel kans om succesvol te worden op 50liefde. Ruim 1 op de 3 leden vindt de liefde via 50liefde! Dit slagingspercentage is hoger dan op de meeste andere datingsites.

Ben je niet helemaal thuis op het internet en vind je het moeilijk om je aan te melden op een datingsite? Dan is 50liefde een aanrader, probeer 50liefde gerust gratis uit!

Lees meer informatie & review van 50liefde! >

Gratis aanmelden op 50liefde!

4. Seniorengeluk – een erg gebruiksvriendelijke datingsite voor 50-plussers

seniorengeluk

Het is voor ouderen soms moeilijk om in contact te komen met nieuwe mensen en om een relatie te vinden, om die reden is Seniorengeluk er. Op Seniorengeluk kom je op een eenvoudige manier in contact met andere 50-plussers. Door een uitgebreide zoekfilter ontmoet je snel leden die bij je passen en leg je snel contacten.

Net zoals 50liefde, heeft Seniorengeluk er ook extra rekening mee gehouden dat 50-plussers het mogelijk lastig vinden om lid te worden van een datingsite. Daarom is het inschrijfproces op de datingsite erg eenvoudig, door middel van een paar gegevens in te vullen ben je al lid van de datingsite.

De datingsite beschikt over een goede klantenservice die je altijd bereikbaar is, zelfs ’s avonds en in het weekend. Je kunt bij de klantenservice terecht met al je vragen, tips of klachten.

Lees meer informatie & review van Seniorengeluk! >

Gratis aanmelden op 50liefde!

5. Parship – voor wie een serieuze relatie zoekt

parship

Ben je als 50-plusser op zoek naar een serieuze relatie? Parship is de nummer 1 datingsite in serieuze relaties. Parschip is een erg populaire datingsite in Nederland, duizenden 50-plussers zijn te vinden op de datingsite. De datingsite Parship behoort tot de beste en populairste datingsites in Nederland.

Er is veel kans dat je een relatie vindt dankzij Parship, meer dan 1 op de 3 leden wordt succesvol! De reden dat veel leden succesvol worden op Parship komt dankzij het unieke matchingsprincipe van de datingsite. Door het matchingsprincipe word je gematcht met andere 50-plussers die passen bij je persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl.

Iedereen is welkom op Parship, de datingsite is niet uitsluitend bedoeld voor 50-plussers. Maar er zijn duizenden 50-plussers lid van de datingsite en door het unieke matchingsprincipe ontmoet je snel 50-plussers die bij je passen.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

6. Vijftigplusdating – een populaire datingsite in Nederland

vijftigplusdating

Al sinds 2009 brengt Vijftigplusdating 50-plussers samen, hierdoor is het een ervaren datingsite geworden waar je veel kans hebt om een relatie te vinden. Op Vijftigplusdating worden veel leden succesvol, ruim 1 op de 3 leden vindt een relatie via de datingsite. Groote kans dat jij je liefde op Vijftigplusdating vindt!

Wekelijks melden meer dan duizend 50-plussers zich aan op de datingsite. Je ontmoet dagelijks nieuwe leden waarmee je in contact kunt komen.

De vrouw-man balans op de datingsite is bijna gelijk, 54% van de leden zijn vrouwen en 46% van de leden zijn mannen. Op Vijftigplusdating kun je terecht om een vriendschap te zoeken of om een serieuze en langdurige relatie te zoeken.

Lees meer informatie & review van Vijftigplusdating! >

Gratis aanmelden op Vijftigplusdating!

7. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Op Relatieplanet is iedereen welkom, het maakt niet uit welke leeftijd of intentie je hebt. Het is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen uit Nederland als zowel België hebben Relatieplanet al gebruikt. Doordat Relatieplanet een enorm populaire datingsite is zijn er veel 50-plussers te vinden op de datingsite.

Door handige zoek- en filterfunctionaliteiten ontmoet je snel 50-plussers die bij je passen. In de zoekfilter geef je precies aan naar wie je op zoek bent, waarna je leden krijgt te zien die het beste bij je passen. Ook maakt Relatieplanet gebruik van profielen die veel informatie bevatten, zo weet je al snel of iemand bij je past.

Al 11 jaar op rij is Relatieplanet verkozen tot beste en populairste datingsite in Nederland door consumentenorganisaties. Meld je gerust gratis aan op Relatieplanet om de datingsite uit te proberen!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

8. 50plusrelatie – een eenvoudige datingsite voor 50-plussers

50plusrelatie

50plusrelatie is ook een datingsite die alleen voor 50-plussers is bedoeld. Je moet minimaal 40 jaar zijn om lid te kunnen worden van de datingsite, je ontmoet dus alleen maar leden van 40 jaar en ouder.

Het is een redelijk populaire datingsite in Nederland, al meer dan 85.000 mensen hebben gekozen voor 50plusrelatie.

De datingsite biedt handige functies aan, zoals een zogenoemde fotomuur, flirts sturen en berichten versturen.

Zodra je bent ingeschreven op 50plusrelatie heb je direct toegang tot alle profielen en foto’s, zo kun je direct handig gebruik maken van de datingsite. Het aanmelden is gratis, zo kun je kijken of de datingsite bij je past en aan je wensen voldoet.

Lees meer informatie & review van 50plusrelatie! >

Gratis aanmelden op 50plusrelatie!

9. Lexa – ontmoet snel 50-plussers in je omgeving

lexa

Op Lexa ontmoet je op een snelle manier 50-plussers in je omgeving. Door een handige zoekfilter vind je gemakkelijk 50-plussers die bij je passen en in je omgeving wonen. Je kunt snel contact leggen met andere leden op de datingsite, Lexa heeft een gemakkelijke dating chat waarmee je contact legt met andere leden.

Lexa heeft ook een dating app beschikbaar, wat één van de populairste dating apps in Nederland is. De app is erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Door middel van een paar vegen en tikken op het scherm heb je al leden gevonden die bij je passen.

Op Lexa kun je op een veilige manier andere 50-plussers ontmoeten, het is een erg veilige datingsite. Alle profielen op de datingsite zijn bevestigd en met speciale instellingen krijg je meer controle over je privacy. Zo kun je bijvoorbeeld je profiel alleen zichtbaar maken voor mensen waarin je interesse hebt.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

10. NieuweRelatie – voor wie op zoek is naar een nieuwe relatie

nieuwerelatie

Veel kans dat je als 50-plusser al een relatie erop hebt zitten, daarom is de datingsite NieuweRelatie ook voor jou bedoeld. NieuweRelatie.nl is bedoeld voor wat ouderen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Het is een populaire datingsite waarop veel 50-plussers zijn te vinden. Al meer dan 70.000 mensen hebben gekozen voor Nieuwerelatie.nl.

Door handige zoekfuncties ontmoet je leden die bij je passen. Zodra je je aanmeldt heb je direct toegang tot alle profielen en foto’s. Je komt gemakkelijk met ander leden in contact op de datingwebsite, je kunt gemakkelijk chatten met andere leden in een zogenoemd Chatcafé.

Het aanmelden is gratis, want waarom zou je voor iets betalen als je niet weet of het goed is.

Lees meer informatie & review van NieuweRelatie! >

Gratis aanmelden op NieuweRelatie!

Datingsites voor 50-plussers

Verschillende datingsites hebben als doelgroep 50-plussers, deze datingsites zijn uitsluitend bedoeld voor 50-plussers. Om je aan te melden op één van deze datingsites moet je in de meeste gevallen minimaal 45 jaar zijn. Op deze datingsites kom je in contact met gelijkgestemde singles die dezelfde intenties hebben en heb je geen last van jongere singles. Zo wordt het een stuk makkelijker om een nieuwe partner of contacten te vinden.

Datingsites voor 50-plussers worden steeds populairder, steeds meer 50-plussers schrijven zich in op datingsites in de hoop om nieuwe contacten op te doen of om de liefde te vinden.

In Nederland zijn ruim 1.6 miljoen 50-plussers die singles, dit is een aanzienlijk aantal. En dit aantal groeit hard, in de afgelopen 5 jaar zijn er ruim 140.000 50-plussers bijgekomen die alleenstaand zijn.

Welke datingsite voor 50-plussers moet ik kiezen?

Er zijn veel datingsites voor 50-plussers, hierdoor kun je niet meer goed weten welke je moet kiezen. De datingsites die je hierboven vindt zijn de beste datingsites voor 50-plussers, maar dan kan het alsnog lastig zijn om een datingsite te kiezen. Om een goede datingsite te kiezen die bij je past en waar je succesvol op wordt, moet je jezelf een paar vragen stellen:

  • Wat voor iemand zoek ik?
  • Wat voor intentie heb ik? – zoek ik een relatie of vriendschap?
  • Welke leeftijd zoek ik? – zoek ik actieve 50-plussers of senioren?

Als je deze vragen hebt beantwoord is het een stuk duidelijker welke datingsite je moet kiezen. Zoek je bijvoorbeeld jonge actieve 50-plussers, dan is de datingsite Ourtime of 50plusmatch een aanrader. Ook zijn er datingsites voor 50-plussers die alleen voor 50-plussers zijn die een serieuze relatie zoeken, maar er zijn ook datingwebsites waar je ook vriendschap op kunt vinden.

Weet je soms niet hoe alles werkt op het internet? Dan is het verstandig om te kiezen voor een datingsite waar het eenvoudig is om je aan te melden en waar je altijd terecht kunt bij de klantenservice. Op 50liefde en Seniorengeluk kun je je gemakkelijk aanmelden en de datingsites hebben een bereikbare klantenservice waar je altijd terecht kunt.

Je kunt ook datingsites vergelijken om erachter te komen welke datingsites bij jou passen. Verderop in dit artikel is er een mogelijkheid om datingsites voor 50-plussers te vergelijken.

Voordelen van datingsites voor 50-plussers

Wanneer je een 50-plusser bent en op zoek bent naar een relatie is het beter om je aan te melden op een datingsite voor 50-plussers, dan op een algemene datingsite. Datingsites voor 50-plussers bieden veel voordelen.

Het belangrijkste voordeel is dat datingsites voor 50-plussers speciaal ontworpen zijn voor 50-plussers. Zo hebben datingsites voor 50-plussers een veel eenvoudiger inschrijfproces, je hoeft slechts een paar gegevens van jezelf op te geven en je bent al ingeschreven op de datingsite. Ook hebben datingsites voor 50-plussers een klantenservice die altijd bereikbaar is, dit is niet altijd zo op datingsites die niet voor 50-plussers zijn.

Een ander voordeel van datingsites voor 50-plussers is dat je meer kans hebt om de liefde te vinden. Op een datingsite voor 50-plussers kom je in contact met gelijkgestemde singles die dezelfde intenties hebben. Je komt alleen in contact met de leeftijdsgroep waar je bij hoort en je hebt geen last van jongere singles.

Hoe werkt het aanmelden op een datingsite voor 50-plussers?

Het aanmelden op een datingsite voor 50-plussers werkt erg gemakkelijk. Datingsites die specifiek voor 50-plussers zijn bedoeld hebben zelfs het inschrijfproces vereenvoudigd. Door middel van een paar gegevens op te geven ben je al ingeschreven op een datingsite, en kun je er direct gebruik van maken.

Bij de meeste datingsite moet je deze gegevens opgeven op lid te worden: naam, seksuele geaardheid, seksuele voorkeur, geboortedatum, nickname, e-mailadres en wachtwoord. Zodra je zulk soort gegevens hebt opgegeven ben je inschreven op een datingsite.

Zodra je bent ingeschreven op een datingsite vraagt de website nog meer informatie op te geven. Deze informatie is veelal voor je dating profiel en kan de datingsite je goed matchen met andere leden op een datingsite. Meestal wordt gevraagd om je interesses en achtergrond op te geven.

Zodra je deze informatie hebt opgegeven is het inschrijfproces voltooid en kun je gebruik maken van de datingsite.

Daten kent geen leeftijd

Veel ouderen vinden zichzelf te oud om te daten, dit doet de maatschappij misschien wel geloven. Ouderen hebben vaak al meerdere relaties achter de rug en hebben vaak twijfels of een nieuwe relatie op latere leeftijd wel verstandig is.

Maar voor ouderen is het juist belangrijk dat zij gaan daten. Veel ouderen voelen zich eenzaam, dit komt doordat ze weinige sociale contacten hebben. Wanneer je gaat daten ontmoet je nieuwe mensen, waardoor je je minder eenzaam gaat voelen. Door daten ontmoet je nieuwe mensen die vrienden of een partner kunnen gaan worden.

Of je nu 20, 40 of 60 jaar bent, je bent nooit te oud om te daten. Meld je gerust aan op een datingsite die speciaal voor 50-plussers is bedoeld en geniet van het daten.

Datingsites voor 50-plussers vergelijken

Eerder in dit artikel heb je gelezen welke datingsite voor 50-plussers je moet kiezen, echter kan het dan alsnog lastig zijn om een keuze te maken tussen de datingsites. Er zijn veel goede datingsites, waardoor je niet meer kunt weten welke je moet kiezen. De ene datingsite voor 50-plussers is erg populair, de andere heeft een app beschikbaar en weer een andere heeft een uitgebreid matchingssysteem. Het is lastig om hier een keuze uit te maken.

Om een datingsite te kiezen die bij je past is het belangrijk dat je datingsites vergelijkt. In de hier onderstaande vergelijker voor datingsites kun je gemakkelijk aangeven wat je wensen en eisen zijn, waarna je datingsites krijgt te zien die het beste bij je passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.