ben ik verliefd

Ben je benieuwd of je verliefd bent? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel ga je lezen wat de 12 signalen zijn waaraan je kunt herkennen of je verliefd bent. Verliefdheid is eigenlijk het leukste wat er is, je hebt namelijk veel plezier met elkaar en je wilt alles samen doen. Maar je kunt gaan twijfelen of je verliefd bent, zo kun je een persoon niet helemaal geweldig vinden maar toch een beetje verliefd zijn. Om antwoordt op de vraag te krijgen ben ik verliefd kun je aan deze 12 signalen herkennen dat je verliefd bent of juist niet:

Signaal 1: je voelt vlinders in je buik

Een duidelijker signaal bestaat bijna niet, je krijgt vlinders in je buik als je met de persoon bent of als je aan hem of haar denkt. Verliefdheid komt tot uiting in een gevoel, dat gevoel voel je gedeeltelijk in je buik door vlinders.

Naast vlinders in je buik voel je nog andere dingen in je lichaam die erop wijzen dat je verliefd bent. Zo gaat je hart sneller kloppen, worden je pupillen wijder en word je zenuwachtig. Door deze gevoelens van verliefdheid in je lichaam kun je gaan stotteren of een droge mond krijgen.

Signaal 2: je slooft je uit voor hem of haar

Een ander duidelijk signaal is dat je je heel erg uitslooft voor de persoon waarop je verliefd bent. Zo kun je je uitsloven door veel aan persoonlijke verzorging te doen om er goed uit te zien en de mooiste kleren aan de trekken.

Maar je kunt je ook uitsloven als je bij hem of haar in de buurt bent, je wilt namelijk niet voor paal staan als iemand die niks doet of kan. Je slooft je uit voor de persoon om hem of haar op zijn gemak te maken en om jou aardiger te laten vinden dan andere mannen of vrouwen.

Lees ook: 5 tips om kenbaar te maken dat je iemand leuk vindt!

Signaal 3: je voelt je gelukkig

Als je verliefd bent voel je je ook heel gelukkig, dit komt omdat de gelukshormonen op een hoog niveau zijn door de verliefdheid. Je lichaam maakt automatisch een hoge dosis gelukshormonen aan waardoor je je heel gelukkig gaat voelen.

Je voelt je niet alleen gelukkig in bijzijn van die persoon maar ook als die persoon er niet bij is.

Signaal 4: je wilt zo veel mogelijk contact met hem of haar

Als je zo veel mogelijk contact wilt met de persoon waar je mogelijk gevoelens voor hebt is dit ook een duidelijk signaal. Als je een keer hebt afgesproken wil je zo snel mogelijk weer met die persoon afspreken en je wilt ook zoveel mogelijk online contact met die persoon.

Als je online contact hebt met die persoon kun je bijna niet wachten tot hij of zij iets terugstuurt en je zit de hele tijd aan je telefoon vast om te controleren of er iets is teruggestuurd.

Bij het vorige signaal heb je gelezen over het gelukshormoon bij verliefd zijn, dit hormoon heeft bij dit signaal ook weer een grote invloed. Je lichaam is namelijk weer op zoek naar een kick van het gelukshormoon en krijgt dit als je weer contact hebt met die persoon. Je kunt het als een soort drugs vergelijken, je wilt steeds een nieuwe dosis en daarom zit je bijvoorbeeld aan je telefoon vast om contact te hebben met die persoon.

relatie sites

Signaal 5: je voelt je aangetrokken

Een ander signaal is dat je je aangetrokken voelt tot die persoon, zowel op lichamelijk en seksueel gebied. Je voelt je aantrokken tot de persoon omdat je verliefd bent, dit komt door de emoties en gevoelens die tot uiting komen bij verliefdheid. Daarnaast kun je je aantrokken voelen tot die persoon omdat jullie een hele goede match samen zijn, jullie hebben namelijk veelal dezelfde interesses en maken dezelfde keuzes.

Signaal 6: je let op je uiterlijk

Als je afspreekt met de persoon waarop je verliefd bent ga je op je uiterlijk letten. Voordat je afspreek sta je een tijdje voor de spiegel om je make-up goed te doen en je haren. Daarnaast trek je kleding aan die je goed staan en waar je lichaam goed naar voren komt.

Je probeert er zo mooi mogelijk uit te zien voor die persoon, je zou gerust 30 minuten langer voor de spiegel staan.

Signaal 7: je praat veel over hem of haar

Als je verliefd bent op een persoon of je vindt iemand heel erg leuk praat je veel over hem. Met je vrienden of vriendinnen vertel in geuren en kleuren hoe het met hem of haar was en hoe hij of zij zich gedroeg.

Ook tegenover je ouders of familie praat je veel over de persoon, je kunt bijna niet je mond houden over die persoon omdat je hem of haar zo geweldig vindt.

Lees ook: 11 signalen dat hij je leuk vindt!

Signaal 8: je hebt minder eetlust

Dit signaal komt voornamelijk voor bij vrouwen, zij krijgen namelijk snel minder eetlust als ze verliefd zijn. Dit is wel één van de negatieve bijwerkingen van verliefdheid, je kunt namelijk zo weinig eetlust hebben dat je te veel afvalt.

De stoffen die vrijkomen bij verliefdheid in je lichaam onderdrukken het hongergevoel.

Signaal 9: je kunt niet wachten om weer met die persoon af te spreken

Een ander signaal is dat je weer zo snel mogelijk met hem of haar wilt afspreken. Zo kun je het heel gezellig met die persoon hebben of ben je heel enthousiast over hem of haar.

Daarnaast maakt het je niet uit wanneer je met hem of haar afspreekt, je zorgt dat je altijd tijd ervoor hebt.

Door de hormonen die vrijkomen bij verliefdheid ga je naar die persoon verlangen, dit is het gelukshormoon waar je eerder in dit artikel al over hebt gelezen.

partner zoeken

Signaal 10: je wilt met hem of haar naar bed

Je zult misschien denken om met een persoon naar bed te gaan hoef je niet verliefd te zijn. Dit is ook zo, maar als je meer wil dan alleen seks kan dit een signaal zijn van verliefdheid. Zo wil je na de seks graag hem of haar in je armen hebben en knuffelen.

Het liefst zou je nog nagenieten en naast hem of haar in slaap vallen, dit zou zomaar verliefdheid kunnen zijn.

Signaal 11: je lacht veel

Als je veel om hem of haar lacht, zelfs als het om de kleinste dingen is kun je hieraan ook herkennen dat je verliefd bent. Als je verliefd bent ga je namelijk sneller lachen om die persoon en vind je die persoon helemaal geweldig.

Als andere personen bepaalde grappen maken vind je dat niet leuk, maar als hij of zij een bepaalde grap maakt ga je hard om lachen.

Signaal 12: je hebt veel oogcontact

Je zult vaker oogcontact met die persoon maken waarop je verliefd bent, dit is niet alleen een goede manier om te flirten maar ook een goede manier om te controleren of je verliefd bent. Je zult vaak proberen om zijn of haar blik op te vangen en langdurige oogcontact blijven houden.

Er is een speciaal soort oogcontact dat kenmerkend is voor mensen die verliefd zijn, dit soort oogcontact wordt mutual gazing genoemd. Mutual gazing is dat je constant zijn of haar blik probeert op te vangen en te hopen dat er een tijdje oogcontact is. Je doet dit om een bevestiging te krijgen dat die persoon jou ook leuk vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.