ideale tinder profiel

Jarenlang was Tinder de marktleider op het gebied van dating apps, echter wordt Tinder steeds minder gebruikt. Tegenwoordig zijn er veel andere dating apps op de markt die misschien wel beter zijn dan Tinder. Heb je genoeg gehad van Tinder of ben je gewoon op zoek naar een goed alternatief voor Tinder? Dan zit je hier goed! Op deze pagina lees je namelijk de 10 beste alternatieven voor Tinder.

De alternatieven die wij hebben samengesteld zijn op verschillende vlakken beter dan Tinder. Op de alternatieven voor Tinder heb je bijvoorbeeld veel meer kans om succesvol te worden en is de werking van de dating app veel beter.

Dit zijn de 10 beste alternatieven voor Tinder

1. Lexa – het beste alternatief voor Tinder

lexa app

Lexa is het beste alternatief voor Tinder. Het is na Tinder de populairste dating app in Nederland, honderdduizenden singles in Nederland maken gebruik van Lexa.

Op Lexa vind je snel leden die bij je passen, je hoeft niet lang te swipen om iemand te vinden die bij je past, zoals op Tinder het geval is. Op Lexa vind je de persoon die bij je past! De leden van Lexa zijn op zoek naar de ideale match en Lexa doet er alles aan om die te vinden. Door handige zoekfilters vind je binnen enkele minuten singles die bij je passen. Wanneer je een leuk iemand ziet, kun je direct een berichtje sturen.

Op zoek naar een goed Tinder alternatief? Dan is Lexa voor jou bedoeld! Op Lexa word je gegarandeerd succesvol. Neem gerust een kijkje op Lexa.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Probeer Lexa gratis!

2. Relatieplanet – een erg populaire Nederlandse dating app

relatieplanet app

De dating app Relatieplanet is één van de populairste dating apps in Nederland, meer dan 1.6 miljoen Nederlanders hebben Relatieplanet al gebruikt! Al jaren is Relatieplanet actief op de Nederlandse datingmarkt en heeft een tal van singles bij elkaar gebracht.

Met de app ontmoet je binnen enkele ogenblikken singles die bij je passen. Je kunt direct berichten versturen en een date afspreken. Je hoeft niet eerst een match met iemand te hebben om te kunnen chatten, zoals op Tinder het geval is.

Relatieplanet focust zich volledig op de Nederlandse datingmarkt, wat veel voordelen heeft in vergelijking met Tinder. Relatieplanet weet precies hoe Nederlanders op zoek zijn naar een date, en speelt hier handig op in met de dating app.

De dating app van Relatieplanet is één van de beste alternatieven voor Tinder. Je hebt veel kans om succesvol te worden op Relatieplanet. Meld je gratis aan op Relatieplanet!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

3. Happn – waar je mensen vind die je bent tegengekomen

happn

Happn is één van de populairste dating apps, de dating app wordt over de hele wereld gebruikt. Dit komt doordat de app anders werkt dan alle andere dating apps. Op Happn kom je mensen tegen die je in het echt ergens bent tegengekomen. De dating app herkent automatisch wanneer je in de buurt bent geweest van andere Happn gebruikers.

Happn werkt zo: wanneer je in de buurt bent geweest van een andere Happn gebruiker, herkent de app dit. Vervolgens komen de personen die bent tegengekomen op je tijdlijn te staan. Waarna je de personen leuk kunt vinden of kunt overslaan. Happn is een aanrader als je in een grote stad woont, de dating app werkt minder goed wanneer je in een dorp of kleine stad woont.

Omdat Happn anders is dan alle andere dating apps is het daarom één van de beste alternatieven voor Tinder.

Lees meer informatie van Happn! >

4. Bumble – de app waar vrouwen het recht hebben

bumble

Bumble is bijna identiek aan Tinder, beide dating apps hebben bijna dezelfde werking. Maar er is één groot verschil tussen Bumble en Tinder, waardoor veel mensen Bumble een goed Tinder alternatief vinden.

Het verschil op Bumble is dat vrouwen het recht hebben. Dames zetten de eerste stap om in contact te komen met een man op Bumble. Wanneer er een heteroseksuele match ontstaat, moet de vrouw de eerste stap zetten voor contact, waarna de man 24 uur de tijd heeft om te reageren. Bij gay-matches hebben beide personen 24 uur lang de tijd om te reageren op elkaar. Wanneer er geen contact wordt gelegd binnen de gestelde tijd verlies je de match.

Wereldwijd hebben al ruim 21 miljoen mensen zich aangemeld bij de dating app.

Lees meer informatie van Bumble! >

5. Parship – voor wie iets serieus zoekt

parship app

Ben je klaar met het oppervlakkige contact op Tinder en ben je op zoek naar iets serieus? Dan is Parship voor jou bedoeld! Parship is de nummer 1 dating app in serieuze relaties. Parship is voor de wat oudere generatie bedoeld, er zijn veel leden van boven de 25 jaar te vinden.

Je vindt niet zomaar iemand op de dating app, je vindt de juiste partner op Parship. Op Parship word je gematcht met andere leden door een wetenschappelijk matchingsproces. Hierdoor hoef je niet lang te zoeken naar leden die bij je passen, je ontmoet namelijk direct leden die passen bij je voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl. Door het matchingssysteem worden veel leden succesvol, ruim 1 op de 3 leden vindt een relatie op Parship! Het slagingspercentage op Parship is veel hoger dan die op Tinder.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Probeer Parship gratis!

6. EliteDating – voor singles met niveau

elitedating app

EliteDating is een erg populaire dating app voor singles die hoogopgeleid en carrièregericht zijn, dagelijks melden meer dan 200 nieuwe mensen zich aan op EliteDating. Ongeveer 70% van de leden op EliteDating is in bezit van een hbo of wo diploma.

Op Tinder moet je erg lang swipen om een match te krijgen met iemand, dit is niet op EliteDating het geval. Op EliteDating word je door een uitgebreid matchingssysteem gematcht met leden die echt bij je passen. Om contact te hebben met iemand op de dating app kun je gemakkelijk gebruik maken van de chat functie. Met de dating chat op EliteDating kom je snel in contact met andere leden.

Ben je hoger opgeleid of carrièregericht? Dan is de dating app EliteDating voor jou bedoeld!

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Probeer EliteDating gratis!

7. Badoo – snel een date scoren

badoo

Badoo is opgericht in 2006 en is al snel uitgegroeid tot één van de grootste dating apps. Wereldwijd hebben ongeveer 400 miljoen leden zich al aangemeld bij Badoo en telt de dating app 60 miljoen maandelijkse gebruikers.

Een date scoren via Badoo is niet moeilijk, je kunt namelijk snel en gratis berichten versturen. Net zoals Tinder, heeft Badoo ook een swipe-systeem waarmee je snel mensen kunt beoordelen. Maar kun je ook nog op andere manieren leden vinden die bij je passen, zo kun je door profielen scrollen van mensen in je omgeving.

Badoo maakt gebruik van een krachtig verificatiesysteem, dit doen ze om nepprofielen te voorkomen. Zo kun je veilig van de dating app gebruik maken.

Badoo is misschien wel een beetje hetzelfde als Tinder, maar wanneer je genoeg gehad hebt van Tinder is Badoo een prima alternatief.

Lees meer informatie van Badoo! >

8. Be2 – voor serieuze singels

be2 app

Ben je serieus op zoek naar de liefde? Dan is Be2 voor jou een erg goed alternatief voor Tinder. Be2 is de snelst groeiende matchmakingdienst ter wereld. Meer dan 21 miljoen mensen maken gebruik van Be2, en dagelijks komen daar tot 20.000 nieuwe mensen bij. De dating app van Be2 is wereldwijd een populaire app.

Net zoals EliteDating en Parship, maakt Be2 ook gebruik van een slim matchingssysteem. Door dit slimme matchingssysteem word je gematcht met ander leden die bij je passen. Dit scheelt veel tijd en moeite in vergelijking met Tinder, je vindt snel leden waarmee je contact legt en word je snel succesvol.

Op Tinder kom je veel nepprofielen tegen, dit is niet op Be2 het geval. Je kunt met een gerust hart gebruik maken van de dating app Be2, alle profielen zijn 100% echt en je kunt zelf bepalen welke leden jouw foto’s te zien krijgen.

Lees meer informatie & review van Be2! >

Probeer EliteDating gratis!

9. The Inner Circle – ontmoet matches in het echt

the inner circle

The Inner Circle werkt op een andere manier dan Tinder, en is daarom een erg goed Tinder alternatief. De dating app moedigt ambitieuze mensen aan om te gaan daten. The Inner Circle helpt je bij het afspreken met een match, in plaats van een lange tijd met elkaar te chatten. Maandelijks organiseert de dating app veel feesten en evenementen om te zorgen dat leden elkaar in het echt ontmoeten. Hierdoor brengt The Inner Circle dagelijks ongeveer 20.000 mensen samen.

In tegenstelling tot Tinder, draait het bij The Inner Circle meer om wie je bent en draait het minder om het uiterlijk.

Lees meer informatie van The Inner Circle! >

10. LOVOO – een populair Tinder alternatief

lovoo

LOVOO is een goed alternatief als je Tinder al hebt geprobeerd. De dating app heeft hetzelfde vlug beoordelingssysteem als Tinder, maar je kunt nog op andere manieren mensen ontmoeten die bij je passen.

Zo kun je bijvoorbeeld andere leden leren kennen door middel van een live video en singles in je omgeving vinden zonder te swipen. Wat ook anders is dan Tinder is dat je niet per se een match hoeft te hebben met iemand om te kunnen chatten. Daarnaast kun je precies zien welke leden op de dating app jou leuk vinden.

Deze functies maken LOVOO extra leuk en maken het een goed Tinder alternatief. LOVOO is erg populair, maandelijks ontstaan er 35 miljoen matches en worden er meer dan 250 miljoen berichten verstuurd tussen de leden.

Waarom zijn de bovenstaande apps beter dan Tinder?

De alternatieven voor Tinder die hierboven vermeldt staan zijn op verschillende vlakken beter dan Tinder. Op Tinder heb je vaak oppervlakkig contact en heb je weinig kans om succesvol te worden, dit is niet zo op de alternatieven.

Lees ook: Dit zijn de grootste nadelen van Tinder!

Vleeskeuring

Veel mensen vinden dat Tinder vleeskeuring is, je beoordeelt iemand alleen op het uiterlijk om te beslissen of je hem of haar leuk vindt of niet. Op Tinder heb je geen uitgebreide profiel informatie, zo kun je niet te weten komen hoe die persoon echt is.

De meeste apps hierboven hebben diepgaandere profielen die vertellen hoe iemand is. Zo ga je minder op het uiterlijk af en leer je kennen hoe iemand is.

Oppervlakkig contact

Wanneer je Tinder gebruikt is het je waarschijnlijk al wel opgevallen, op Tinder heb je vaak oppervlakkig contact met mensen en vaak geen diepgaande gesprekken. Doordat je vaak oppervlakkig contact hebt score je bijna geen dates via Tinder.

Uit onderzoek is gebleken dat 42% van de Tinder gebruikers al gewoon een relatie heeft. Tinder is dus een manier geworden om vreemd te gaan voor sommige mensen.

Dit is niet zo bij de alternatieven voor Tinder die je hierboven vindt. Bij de hier bovenstaande dating apps heb je vaak diepgaande gesprekken en weet je zeker dat andere leden van de dating app een relatie of een date zoeken, en niet vreemdgaan.

Afhankelijk van het algoritme van Tinder

Als je Tinder gebruikt ben je afhankelijk van het algoritme van Tinder. Je bent dus afhankelijk in welke volgorde jouw profiel wordt getoond aan andere Tinder gebruikers. Daarnaast word je profiel op Tinder niet altijd aan evenveel gebruikers getoond.

Bij de alternatieven voor Tinder die je hierboven vind ben je minder afhankelijk van een algoritme. Zo kun je zelf naar gebruikers in je omgeving op zoek gaan door uitgebreide zoekfilters.

Echte profielen

Op Tinder komen veel nepprofielen voor, niet iedereen is hoe hij of zij zich voordoet. Sommige Tinder gebruikers gebruiken een paar random foto’s van het internet en plaatsen dat op hun profiel. Vooral onder tieners komt dit voor, ze willen met hun eigen foto’s niet zichtbaar zijn op Tinder.

Op de alternatieven voor Tinder is veiligheid een belangrijke prioriteit. Ze willen dat je bij hun dating app veilig kunt daten. Zo voeren bijvoorbeeld de dating apps Lexa, Relatieplanet en Parship handmatige controles uit op de echtheid van profielen. Op deze alternatieven kom je alleen maar echte profielen tegen en geen nepprofielen.

Succesvol

Veel Tinder gebruikers worden niet succesvol, dit is gelukkig niet zo bij de alternatieven voor Tinder. Bij de alternatieven heb je veel meer kans om succesvol te worden, dit komt doordat singles op die dating apps veel actiever op zoek zijn. Bijvoorbeeld op het alternatief Parship wordt 1 op de 3 leden succesvol, dit slagingspercentage is veel hoger dan op Tinder.

Waarom is Tinder zo populair?

Tinder is al jaren marktleider op het gebied van dating apps. Dit komt doordat de dating app erg gemakkelijk te gebruiken is. Met een paar keer swipen heb je al een match. Je ziet iemand, je swipt naar rechts om die persoon leuk te vinden en naar links om een persoon over te slaan. Dit simpele concept heeft Tinder erg populair gemaakt.

Doordat Tinder volledig gratis te gebruiken is, is het ook zo populair. Je kunt volledig gratis in contact komen met andere Tinder gebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.