alleenstaande-vaders

Ben je een alleenstaande ouder en op zoek naar de liefde? Dan is de datingsite Alleenstaande-Vaders voor jou bedoeld! Alleenstaande-Vaders is een datingsite die speciaal voor alleenstaande ouders is gemaakt om daarop de nieuwe liefde te vinden.

Het is een populaire datingsite in Nederland, wekelijks melden meer dan duizend nieuwe leden zich aan op de datingsite. Je kunt van handige functionaliteiten gebruik maken waardoor je snel leden vindt die bij passen. Zodra je een leuk iemand ziet kun je direct een berichtje sturen.

In dit artikel lees je meer informatie van Alleenstaande-Vaders, zo kom je te weten voor wie de datingsite bedoeld is, waarom je moet kiezen voor de datingsite en lees je een uitgebreide review.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Vaders!

Waarom daten bij Alleenstaande-Vaders?

Er zijn enkele belangrijke redenen waarom je moet daten bij Alleenstaande-Vaders. Enkele redenen heb je al hierboven in de inleiding gelezen, zo is een reden om lid te worden van de datingsite omdat het een erg populaire datingsite is. Maar er zijn nog meer redenen om bij de datingsite te daten.

Een goede reden om lid te worden van de datingsite is omdat je veel kans hebt om een partner te vinden. Op de datingsite worden ruim 1 op de 3 leden succesvol, dit is een hoger slagingspercentage dan op de meeste andere datingsites in Nederland.

Een andere reden is dat het veilige datingsite is waarop je kunt daten met een gerust hart. Veiligheid en anonimiteit vindt de datingsite erg belangrijk, daarom doet de datingsite veel dingen om de veiligheid en anonimiteit te waarborgen. Zo maakt de datingsite bijvoorbeeld gebruik van een beveiligde verbinding en worden meerdere keren per dag alle profielen gecontroleerd op echtheid.

Tenslotte de laatste reden is dat je altijd en waar dan ook gebruik kunt maken van de datingwebsite. Alleenstaande-Vaders kun je ook gebruiken met je mobiel of tablet. Zo kun je waar dan ook berichtjes sturen naar andere leden om een date afspreken.

Om deze redenen moet je lid worden van de datingwebsite, het aanmelden is volledig gratis!

Is Alleenstaande-Vaders alleen voor vaders bedoeld?

Je zou misschien denken dat Alleenstaande-Vaders alleen voor vaders is bedoeld, deze associatie maak je namelijk snel als je de naam van de datingsite leest. Maar dit is niet zo, iedereen is welkom op de datingsite. De datingsite is bedoeld voor alleenstaande ouders die op zoek zijn naar de liefde en bedoeld voor singles die er niet tegen opzien om met een alleenstaande ouder te daten.

Voor spannende dates of vriendschap hoef je niet lid te worden van de datingsite, de datingwebsite is vooral bedoeld om een langdurige en serieuze relatie te vinden.

Als je een alleenstaande ouder bent, ben je niet de enige in Nederland. Er zijn in Nederland veel alleenstaande ouders, in 2018 was ruim 22 procent van de gezinnen eenoudergezinnen. In totaal gaat het om ruim een half miljoen eenoudergezinnen. Bij ongeveer 80 procent van de eenoudergezinnen gaat het om een moeder met één of meerdere kinderen. Veel alleenstaande ouders willen weer opnieuw de liefde ervaren, veelal melden ze zich aan op een datingsite voor alleenstaande ouders om de liefde te vinden.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Vaders!

Review Alleenstaande-Vaders

Pluspunten

 • Veel leden worden succesvol
 • Volledig veilig
 • Handige functies

Minpunten

 • Kosten aan de hoge kant

Populariteit score: 4.3/5

Het is een populaire datingsite in Nederland voor alleenstaande ouders, wekelijks melden meer dan 1000 nieuwe leden zich aan op Alleenstaande-Vaders. Bovendien zijn er dagelijks veel leden actief op zoek naar andere leden en krijg je veel berichten.

Gebruiksvriendelijkheid score: 4.1/5

Het is een redelijk gebruiksvriendelijke datingsite, dit komt voornamelijk door het overzichtelijke en eenvoudige design. Je kunt gemakkelijk functies vinden waarvan je gebruik kunt maken. Echter kan het soms wel verwarrend zijn hoe dingen werken op de datingwebsite.

Functionaliteiten score: 4.5/5

Op Alleenstaande-Vaders kun je van een aantal handige functionaliteiten gebruik maken. De datingsite biedt goede basisfunctionaliteiten aan die een datingsite moet hebben, maar de website biedt ook een groot aantal extra functies aan. Door deze extra functies wordt het gebruik van de datingsite een stuk gemakkelijker en leuker.

Kosten score: 4/5

Eén van de weinige nadelen van de datingsite zijn de kosten, de kosten van de datingsite aardig hoog als je het vergelijkt met andere datingsites. De datingsite biedt verschillende abonnementen aan met verschillende functies en kosten. Het goedkoopste abonnement is €14,95 per maand en heeft een looptijd van 6 maanden.

Eindoordeel:

Wij van Dedatingwijzer.nl raden de datingsite Alleenstaande-Vaders absoluut aan. Het is een erg goede datingsite waar je van veel handige functionaliteiten gebruik kunt maken om snel een partner te vinden. De datingwebsite is erg populair, redelijk gebruiksvriendelijk en je hebt veel kans om een partner te vinden. Het enige nadeel is dat de kosten aan de hoge kant zijn, maar daar krijg je een uitstekende datingsite voor terug. Meld je gerust gratis aan op Alleenstaande-Vaders!

Score:
alleenstaande-moeders leden
Een screenshot van leden de datingsite

Tips voor Alleenstaande-Vaders

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben de datingsite Alleenstaande-Vaders uitgebreid getest om een goede review te kunnen schrijven en goede informatie te vermelden. Door het uitgebreid testen van de datingwebsite hebben wij een aantal tips kunnen vaststellen die de kans vergroten om een partner te vinden:

 • Maak gebruik van de functie Speed Date om snel leden te vinden die je leuk vindt.
 • Log een aantal keer per week in op de datingsite om er gebruik van te maken, hoe meer je gebruik maakt van de datingsite, hoe groter de kans is dat je een partner vindt.
 • Gebruik de zoekfilter om leden te vinden die bij je passen.
 • Vul je dating profiel helemaal in om het meeste succes te hebben.

Mogelijkheden als gratis lid

Zoals je misschien al hebt gelezen is het aanmelden op Alleenstaande-Vaders volledig gratis. Zo kun je kijken of de datingsite bij je past en kun je alvast op zoek gaan naar leden die goed bij je passen. Echter kun je als gratis lid van beperkte functies gebruik maken, om van meer functie gebruik te kunnen maken moet je een abonnement afsluiten. Gelukkig heb je als gratis lid alsnog veel mogelijkheden die je kunt doen op de datingsite.

Deze dingen kun doen als gratis lid:

 • Profiel aanmaken
 • Foto’s toevoegen
 • Andere leden bekijken
 • Interesse tonen in andere leden
 • Berichten lezen

Abonnementskosten

Om meer mogelijkheden te krijgen op de datingsite moet je een abonnement afsluiten. Een abonnement wordt ook wel een Premium Membership genoemd op Alleenstaande-Vaders. Om een Premium Membership af te sluiten moet je wel in de buidel tasten, het is niet de goedkoopste datingsite. De datingsite biedt verschillende Premium Memberships aan met verschillende kosten en functionaliteiten.

Kosten en mogelijkheden van Premium Memberships:

 • Het eerste abonnement heet Premium Lite, dit is het goedkoopste abonnement. Voor 1 maand betaal je €29,95 en krijg je toegang om berichten te verzenden en foto’s van andere leden te bekijken.
 • Het tweede abonnement is Premium Platinum, met dit abonnement krijg je toegang tot meer functies maar het is ook duurder. Je betaalt €19,95 gedurende 3 maanden en je krijgt toegang om berichten te verzenden, foto’s te bekijken van andere leden, anoniem profielen te bekijken, krijg je te zien wie geïnteresseerd in jou is en krijg je leesbevestigingen op berichten.
 • Tenslotte het derde abonnement is Premium Platinum Plus, dit abonnement heeft een langere looptijd en goedkopere prijzen. Je betaalt €14,95 per maand gedurende 6 maanden en krijg je toegang tot dezelfde functies als het abonnement Premium Platinum.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Vaders!

Hoe werkt het inschrijven op de datingsite?

Het inschrijven is erg eenvoudig, door middel van een paar gegevens opgeven ben je al inschreven. Wanneer je op de homepagina van Alleenstaande-Vaders komt wordt de aandacht al direct getrokken door het inschrijfformulier. Je schrijft jezelf in door het inschrijfformulier in te vullen. In het inschrijfformulier vul je allereerst in wat je bent, kies je vervolgens een nickname, vul je je geboortedatum in, geef je een e-mailadres op en kies je tenslotte een wachtwoord. Zodra je deze gegevens hebt opgegeven ben je inschreven op de datingwebsite en kun je er direct gebruik van maken.

alleenstaande-mamas inschrijven
Een screenshot van het profiel invullen op de datingsite

Maar voordat je de datingsite gebruikt is het eerst slim om het dating profiel in te vullen. Met een ingevuld dating profiel krijg je namelijk veel meer berichten van andere leden en heb je zo tegelijkertijd meer kans om een partner te vinden. Je kunt verschillende informatie invullen op het dating profiel, zo kun je algemene informatie van jezelf vermelden, denk aan uiterlijk en levensstijl. Maar daarnaast kun je ook uitgebreid beschrijven hoe je persoonlijkheid is en kun je een aantal foto’s toevoegen.

Het duurt ongeveer 15 minuten om je in te schrijven en je profiel in te vullen.

Alleenstaande-Vaders opzeggen

Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van Alleenstaande-Vaders kun je het beter opzeggen. Er zijn verschillende redenen waarom je geen gebruik meer wilt maken van de datingsite, zo kun je bijvoorbeeld succesvol zijn geworden of je vindt de datingsite niet bij je passen. Gelukkig kun je Alleenstaande-Vaders opzeggen om wat voor reden dan ook.

Op deze manier verwijder je een account van de datingsite:

 1. Log in op de datingsite.
 2. Ga naar het tandwiel rechtsboven in de hoek en klik op profielinstellingen.
 3. Scrol naar onderen tot je “account verwijderen” ziet staan en klik op “doorgaan”.
 4. Vul een reden in voor de uitschrijving, vermeldt nog eventuele suggesties of kritiek en geef aan of je de datingsite aanraadt aan vrienden of familie.
 5. Klik tenslotte weer op “doorgaan” om de uitschrijving te bevestigen.

Al de gegevens die de datingsite van je weet worden bij de uitschrijving verwijderd. Daarnaast worden eventuele lopende abonnement ook opgezegd met de opzegging, je kunt hier later niet meer op terug komen.

Mocht je tijdelijk niet meer gebruik willen maken van de datingsite kun je beter je account tijdelijk deactiveren. Zo kun je later nog altijd gebruik maken van de datingwebsite.

Alternatieven voor Alleenstaande-Vaders

Alleenstaande-Vaders is niet de enige datingsite in Nederland die voor alleenstaande ouders is bedoeld. In Nederland zijn tientallen datingsites waarop alleenstaande ouders welkom zijn. Mocht je twijfelen of de datingsite Alleenstaande-Vaders bij je past kun je het beste even een kijkje nemen bij één van de alternatieven.

Andere datingsites voor alleenstaande ouders:

Meer informatie

De datingsite Alleenstaande-Vaders is onderdeel van het bedrijf Epic Internet B.V. wat gevestigd is in Utrecht. Onder dit bedrijf vallen verschillende datingsites, zo zijn de datingsites eMatch en Alleenstaande-Moeders ook onderdeel van het bedrijf.

Alleenstaande-Vaders vormt samen met de datingsite Alleenstaande-Moeders een community voor alleenstaande ouders. Het zijn allebei dezelfde datingsites maar ze spreken beide een andere doelgroep aan om zoveel mogelijk leden te krijgen. Waar Alleenstaande-Vaders meer de moeders aanspreekt, spreekt Alleenstaande-Moeders meer de vaders aan.

De klantenservice van de datingsite is bereikbaar op het e-mailadres: info@alleenstaande-vaders.nl.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Vaders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.