alleenstaande-mamas

Ben je een alleenstaande moeder of vader? Dan is de datingsite Alleenstaande-Mamas voor jou bedoeld! Alleenstaande-Mamas is een datingsite die speciaal gericht is op alleenstaande ouders om een relatie of vriendschap te vinden.

Op Alleenstaande-Mamas vormen je kinderen geen belemmering voor een nieuwe relatie. Je ontmoet op de datingsite snel andere alleenstaande ouders die bij je passen en heb je al snel een date afgesproken.

In dit artikel lees je meer informatie over Alleenstaande-Mamas, zo lees je waarom je lid moet worden van de datingsite, voor wie het bedoeld is, wat de kosten zijn en lees je een uitgebreide review van de datingwebsite.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mamas!

Waarom lid worden van Alleenstaande-Mamas?

Een belangrijke reden om lid te worden van Alleenstaande-Mamas is omdat je veel kans hebt om een relatie of vriendschap te vinden op de datingsite. De datingsite is speciaal bedoeld voor alleenstaande ouders, hierdoor ontmoet je veel andere alleenstaande ouders die goed bij je passen. Je hebt als alleenstaande ouder meer kans om succesvol te worden op Alleenstaande-Mamas, dan op reguliere datingsites.

Een andere reden is dat de website erg populair is onder alleenstaande vaders en moeders. Je vindt op de datingsite een ruim aanbod aan alleenstaande ouders door het hele land. Dagelijks melden meer dan honderd nieuwe mensen zich aan op Alleenstaande-Mamas om een relatie te vinden.

Tenslotte de laatste reden is dat Alleenstaande-Mamas een 100% veilige datingsite is. In tegenstelling tot sommige andere datingwebsites is Alleenstaande-Mamas fel tegen nepprofielen en chatoperators. Je zult deze dan ook niet tegenkomen op de datingsite, het motto van de datingsite is fair play.

Genoeg reden om even een kijkje te nemen op Alleenstaande-Mamas toch? Het aanmelden is volledig gratis!

Is Alleenstaande-Mamas alleen voor alleenstaande moeders bedoeld?

Als je de naam van de datingsite ziet, denk je misschien wel dat Alleenstaande-Mamas alleen voor alleenstaande moeders bedoeld is. Maar dit is niet het geval, iedereen is welkom op de datingsite. De datingsite is er voor alleenstaande ouders en singles die er niet tegenop zien om te daten met een alleenstaande ouder.

Verder maakt het niet uit hoe je bent of wat je intentie is; je bent altijd welkom op de datingsite. Leden op de datingwebsite zijn vooral op zoek naar een serieuze relatie, date of vriendschap. De datingsite is alleen niet bedoeld voor spannende dates, hiervoor kun je beter op seksdating websites zijn.

In Nederland zijn behoorlijk wat alleenstaande ouders. In 2018 waren er ruim een half miljoen eenoudergezinnen, wat ongeveer 22 procent van de gezinnen is. In de meeste gevallen is het een alleenstaande moeder met één of meerdere kinderen. Veel van de alleenstaande ouders zijn op zoek naar de nieuwe liefde, en doen dit voornamelijk op datingsites voor alleenstaande ouders.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mamas!

Review Alleenstaande-Mamas

Pluspunten

 • Veel kans om de liefde te vinden
 • Populaire datingsite
 • Volkomen veilig

Minpunten

Populariteit score: 4/5

Het is een redelijk populaire datingsite voor alleenstaande ouders. Veel alleenstaande ouders zijn op Alleenstaande-Mamas op zoek naar de nieuwe liefde of vriendschap. Naar onze schatting zijn er enkele duizenden mensen lid van de datingsite.

Gebruiksgemak score: 3.7/5

Een klein minpuntje van de datingsite is dat het niet erg gebruiksvriendelijk is, dit komt omdat de datingsite een beetje een verouderd uiterlijk heeft. Je ervaart hierdoor geen optimale gebruikservaring, maar alles bij alles ervaar je genoeg gebruiksgemak.

Functionaliteiten score: 4.2/5

Je kunt van een aantal handige functionaliteiten gebruik maken als je de datingsite gebruikt. Met de functies ontmoet je snel leden die bij je passen en trek je gemakkelijk de aandacht van andere leden. Een aantal handige functies waarvan je gebruikt kunt maken zijn: een handige dating chat, flirten met leden, leden vinden die bij je passen door een geavanceerde zoekfilter, profielbezoekers bekijken en fotozapper (een soortgelijke functie als Tinder).

Kosten score: 4.4/5

In vergelijking met andere datingsites is Alleenstaande-Mamas een redelijk goedkope datingsite. Al vanaf €11,99 per maand met een looptijd van 4 maanden heb je een abonnement afgesloten. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook erg goed op de datingsite, je kunt van goede functies gebruik maken tegen niet al te hogen prijzen.

Eindoordeel:

Wanneer je een alleenstaande ouder bent is Alleenstaande-Mamas een aanrader! Het is een erg goede datingsite voor alleenstaande ouders, het is populair, je kunt van handig functies gebruik maken en het is geen dure datingsite. Het enige kleine nadeel is dat de datingsite een beetje verouderd is, waardoor je geen optimale gebruikservaring ervaart. Het aanmelden op de datingsite is volledig gratis, zo kun je eerst kijken of de website bij je past.

Score:

Kosten Alleenstaande-Mamas

Zoals je al hierboven hebt kunnen lezen is het aanmelden en gebruik van de datingwebsite volledig gratis, zo kun je kijken of het bij je past en kun je alvast op zoek gaan naar andere alleenstaande ouders. Echter kun je als gratis lid van beperkte functies gebruik maken, genoeg functies om de datingsite uit te testen, maar net niet genoeg functies om bijvoorbeeld een date af te spreken. Zo kun je als gratis lid geen berichten verzenden.

Om succesvol te kunnen worden op Alleenstaande-Mamas moet je een abonnement afsluiten, wat ook wel een VIP-account wordt genoemd. Met een VIP-account krijg je toegang tot alle functies die de datingsite beschikbaar heeft, zo kun je chatten, profielbezoekers bekijken, meerdere foto’s van iemand bekijken, uitgebreid zoeken en onbeperkt profielen beoordelen met fotozapper.

Zoals iedere datingsite, zit er bij Alleenstaande-Mamas ook een prijskaartje aan de abonnementen, maar is Alleenstaande-Mamas wel één van de goedkoopste datingsites in Nederland. Een abonnement kan voor verschillend periodes afgesloten worden, wanneer je een abonnement afsluit voor een langere periode is het per maand al snel een stuk goedkoper.

Dit zijn de kosten van Alleenstaande-Mamas:

 • 1 maand voor €19,99
 • 2 maanden voor €15,99 per maand, totaal €31,98
 • 4 maanden voor €11,99 per maand, totaal €47,96

Je kunt de abonnementen betalen veilige betaalmethodes, zoals iDEAL en creditcard.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mamas!

Het inschrijven op de datingsite

Op de homepagina van de datingsite wordt de aandacht al direct getrokken door de grote knop inschrijven. Door op die knop te klikken ga je jezelf inschrijven. Je hoeft slecht enkele gegevens op te geven om lid te worden van de datingsite, waarna je de datingsite direct kunt gebruiken.

Om je in te schrijven geef je allereerst een profielnaam op (dit mag een verzonnen naam zijn), wachtwoord en e-mailadres. Zodra je deze gegevens hebt opgegeven ben je al ongeveer halverwege het inschrijfproces. Om het inschrijfproces af te ronden vul je in wat voor geslacht je bent, wat je seksuele voorkeur is, je huidige leeftijd, wat voor postuur je hebt en waar je woont. Tenslotte voeg je nog een profielfoto toe aan je profiel.

alleenstaande-papas inschrijven
Een screenshot van het inschrijfproces op de datingsite

Nu ben je inschreven op de datingsite en kun je er direct gebruik van maken. Maar het is slim om eerst je dating profiel verder in te vullen. Er zijn al een aantal gegevens ingevuld op het dating profiel, maar er kan nog veel meer informatie vermeld worden op je profiel. Met een volledig ingevuld profiel heb je namelijk het meeste succes op de datingsite.

Alleenstaande-Mamas opzeggen

Binnen enkele minuten heb je Alleenstaande-Mamas al opgezegd. Maar je hoeft niet direct je uit te schrijven van de datingsite, je kunt er ook voor kiezen om je profiel tijdelijk onzichtbaar te maken.

Om je profiel te verwijderen van de datingsite maakt het niet uit wat voor reden je hebt, je kunt het altijd opzeggen. Als je de volgende stappen opvolgt ben je zo uitgeschreven:

 1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd
 2. Klik op je profielfoto rechtsboven in de hoek en ga naar account
 3. Klik op uitschrijven, dit is te vinden naast account status
 4. Vul een reden in voor de uitschrijving
 5. Voer tentslotte nog het wachtwoord in
 6. En klik op de knop ‘nu uitschrijven’

Eventuele abonnementen die actief zijn worden met de verwijdering opgezegd, denk dus goed na voordat je het opzegt. Als je nog een VIP-account hebt die nog 30 dagen geldig is, is het slim om nog even te wachten met het opzeggen.

Andere datingsites voor alleenstaande ouders

In Nederland zijn speciale datingsites ontwikkeld die gericht zijn op alleenstaande ouders, dit is zo gekomen omdat alleenstaande ouders weinig aansluiting vonden op reguliere datingsites. Op reguliere datingsites kom je singles tegen die het niet zien zitten om een partner te krijgen die al een kind of kinderen heeft, dit is natuurlijk erg teleurstellend.

Gelukkig kun je op datingsites voor alleenstaande ouders snel de liefde vinden. Er zijn in Nederland enkele datingsites actief die speciaal voor alleenstaande moeders en vaders bedoeld zijn, waarvan Alleenstaande-Mamas er één van is, maar er zijn er nog veel meer.

Deze datingsites zijn nog meer voor alleenstaande ouders bedoeld:

Meer informatie van de datingsite

Alleenstaande-Mamas vormt samen met de datingsite Alleenstaande-Papas een community voor alleenstaande ouders. De twee datingsites zijn als het ware aan elkaar verbonden, hierop komen alleenstaande vaders en moeders met elkaar in contact. Het zijn twee datingsites geworden om de doelgroep specifieker aan te spreken, waar Alleenstaande-Mamas moeders probeert aan te spreken, probeert Alleenstaande-Papas vaders aan te spreken.

Beide datingsites zijn onderdeel van Safe Dating Networks. Dit is een ervaren bedrijf in het online daten, onder dit bedrijf vallen meer dan honderd datingsites. Onder Safe Dating Networks vallen bijvoorbeeld ook de datingsites Cupify, MetJou, Datingeasy en Smartsingles.

Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mamas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.